НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати спагеті з креветками та кальмарами: поради фудблогерки  В Україні у неділю спекотно і майже без опадів, вдень до +33°  Трамп лякає третьою світовою війною у разі свого програшу на виборах  F-16 вже на підході: скільки літаків прибуде до України до кінця року  Якою буде погода в Україні в серпні: прогноз синоптиків  Ідея виборів під час війни малоймовірна, - Стефанчук  Антимонопольний комітет назвав умови купівлі компанією CRH двох цементних заводіввсі новини дня
Політика
Україна
28.07.2024 981

Ідея виборів під час війни малоймовірна, - Стефанчук

Вибори в Україні під час воєнного стану малоймовірні, вважає спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.

_verhovna__rada__facebook_com_stefanchuk__official_5670b5491d9cae4cb9742b729f3f7e1c_650x410_28.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на його заяву в ефірі національного телемарафону. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Ідею проведення виборів під час воєнного стану, можна класифікувати, як малоймовірну", - сказав голова українського парламенту.

Він нагадав, закон України забороняє проводити вибори під час дії воєнного стану.

Зазначимо, що у разі відсутності війни, вибори до Верховної Ради мали б відбутися в останню неділю жовтня 2023 року. У свою чергу, вибори президента мали бути 31 березня цього року, але через воєнний стан Володимир Зеленський продовжує виконувати обов'язки голови держави.

Водночас у недавньому інтерв'ю BBC Зеленський заявив, що якщо війна затягуватиметься, тоді необхідно буде шукати шляхи для проведення виборів.

Також він припускав, коли піде у відставку, але сказав, що "не раніше, ніж закінчиться війна".

Нагадаємо, що РБК-Україна робило детальний розбір, коли в Україні можуть відбутися вибори президента та парламенту, як на це впливає війна, і як до них готуються у владі та опозиції.

Раніше ми писали, що українська влада вже розпочала підготовку до другої мирної конференції. Вона передбачає зустріч на рівні міністрів країн, а також радників голів держав.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ідея виборів під час війни малоймовірна, - Стефанчук 5.00 5 2
Політика / Україна
28.07.2024 981
Еще материалы раздела «Україна»