НОВИНИ ДНЯ: Чи отримає Україна перші F-16 у серпні: оцінка експертів  Як приготувати спагеті з креветками та кальмарами: поради фудблогерки  В Україні у неділю спекотно і майже без опадів, вдень до +33°  Трамп лякає третьою світовою війною у разі свого програшу на виборах  F-16 вже на підході: скільки літаків прибуде до України до кінця року  Якою буде погода в Україні в серпні: прогноз синоптиків  Ідея виборів під час війни малоймовірна, - Стефанчуквсі новини дня
Політика
Україна
28.07.2024 3477

F-16 вже на підході: скільки літаків прибуде до України до кінця року

Україна має отримати першу партію американських винищувачів F-16 до кінця 2024 року.

b898654d7ecafb42dcfccfcda8b26fcf_28.07.24

За прогнозами експертів, до кінця року українські Повітряні сили матимуть у своєму розпорядженні 12 винищувачів F-16. Подальші поставки залежатимуть від темпів підготовки українських пілотів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це пише РБК-Україна.

На думку колишнього інженера з випробувань "Конструкторського бюро Антонов" Костянтина Криволапа, перші 20 пілотів зможуть нормально обслуговувати одну стандартну ескадрилью у складі 12 одиниць.

"Думаю, цього року отримаємо літаки у конфігурації 6+6. У принципі, можливо, і до 18 літаків, але це означає дуже велике навантаження. Оскільки пілотам треба піднімати винищувачі під час повітряних атак, саджати на інший аеродром. Тому виходячи з кількості пілотів, схиляюся все ж таки до 12 літаків", – розповів експерт.

Водночас подальші поставки та кількість літаків також пов'язані з підготовкою льотного складу. І, принаймні, наразі ситуація не дуже зрозуміла. З одного боку відкрилася тренувальна база в Румунії, туди завозять симулятори, Нідерланди передають літаки для навчання, але повною мірою центр ще не запрацював.

"А на підготовку потрібно не менше півроку. Хоча якщо туди відправлять пілотів без бойового досвіду, вона може тривати не менше ніж 9 місяців", - додав Криволап.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський переговорив з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском щодо усунення останньої перешкоди на шляху постачання F-16 до України.

Оценка материала:

5.00 / 2
F-16 вже на підході: скільки літаків прибуде до України до кінця року 5.00 5 2
Політика / Україна
28.07.2024 3477
Еще материалы раздела «Україна»