НОВИНИ ДНЯ: У Зеленського зробили заяву про найбільш реалістичний сценарій закінчення війни  Курячі відбивні у цибульному клярі: незвичайний рецепт  До України йдуть значні перепади температур: коли очікувати прохолодні +20 градусів  Спека буде з дощами та грозами: прогноз погоди в Україні у неділю  Чи отримає Україна перші F-16 у серпні: оцінка експертів  Як приготувати спагеті з креветками та кальмарами: поради фудблогерки  В Україні у неділю спекотно і майже без опадів, вдень до +33°всі новини дня
Політика
Україна
28.07.2024 284

Ракети ATACMS рознесли ППО та аеродром окупантів в Криму: аналітики оцінили наслідки ударів

Росіяни не змогли захистити важливий військовий об’єкт.

2eed8f4ff106509abf8252c2a8d188b7_28.07.24

Українські війська завдали ракетного удару по авіабазі "Саки" в тимчасово окупованому Криму. Російські системи ППО, які захищають авіабазу, не змогли відбити удар. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

У Генштабі України зазначили, що уточнюють наслідки ударів, але російське опозиційне видання Astra повідомило, що неуточнені джерела заявили, що українські сили запустили чотири ракети ATACMS - російські сили збили дві ракети.

Видання також зазначало, що українські ATACMS завдали удару по складу боєприпасів на авіабазі "Саки" та знищили радіолокаційну станцію на місці дислокації ППО за п’ять кілометрів від окупованого Шовкового (на північний захід від Саки).

Кримський Telegram-канал також повідомив, що українські війська завдали удару по складу боєприпасів на авіабазі.

Нагадаємо, вночі 26 липня у тимчасово окупованому Криму було гучно. Місцеві жителі повідомляють про те, що прогриміло 13 "потужних вибухів". Вони лунали зі сторони села Добрушине у Сакському районі, Євпаторії, селища Новоозерного в Євпаторійському районі та Сак. Згодом у мережі повідомили про щонайменше п’ять "прильотів" в Євпаторії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ракети ATACMS рознесли ППО та аеродром окупантів в Криму: аналітики оцінили наслідки ударів 5.00 5 2
Політика / Україна
28.07.2024 284
Еще материалы раздела «Україна»