НОВИНИ ДНЯ: У Зеленського зробили заяву про найбільш реалістичний сценарій закінчення війни  Курячі відбивні у цибульному клярі: незвичайний рецепт  До України йдуть значні перепади температур: коли очікувати прохолодні +20 градусів  Спека буде з дощами та грозами: прогноз погоди в Україні у неділю  Чи отримає Україна перші F-16 у серпні: оцінка експертів  Як приготувати спагеті з креветками та кальмарами: поради фудблогерки  В Україні у неділю спекотно і майже без опадів, вдень до +33°всі новини дня
Політика
Світ
28.07.2024 87

Трамп заявив, що "добре відновився" після спроби вбивства

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що відійшов від замаху на його життя, який стався 13 липня. У п'ятницю ввечері у Флориді він з'явився на заході молодих консерваторів без пов'язки на правому вусі.

_sud_04_04_2023_gettyimages_1250770291_01263a5aba03690879aa83ce28ddb725_650x410_28.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Bloomberg. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Як бачите, я одужав і фактично щойно зняв останню пов’язку з вуха", — сказав він.

У своєму виступі, який тривав трохи більше години, Трамп назвав Камалу Гарріс "радикальною лібералкою", "некомпетентною" і "неробою", але утримався від принизливих прізвиськ, які він використовував у минулому.

У заяві у відповідь на промову, опубліковану у соцмережі X, команда Гарріс заявила: "Америка може досягти більшого, ніж гіркі, дивні й звернені в минуле помилки злочинця Дональда Трампа. Віцепрезидент Камала Гарріс пропонує бачення майбутнього Америки, зосереджене на свободі, можливостях та безпеці".

Поранення Трампа

Після замаху на мітингу у Пенсильванії Трампа виводили зі сцени із закривавленим правим вухом.

Досі федеральні правоохоронні органи, які беруть участь у розслідуванні, включаючи ФБР і Секретну службу, неодноразово відмовлялися надати інформацію про те, що стало причиною травми Трампа. Команда Трампа також відмовилася оприлюднити медичні записи з лікарні, де він вперше проходив лікування.

25 липня директор ФБР Крістофер Рей заявив, що все ще залишаються питання, чи був Трамп під час стрілянини поранений кулею. Рей припустив, що колишнього президента міг зачепити уламок.

ФБР планує викликати Трампа на допит по цій справі.

26 липня ФБР підтвердило, що у вухо колишнього президента США справді влучила куля – "ціла або роздроблена".

Оценка материала:

5.00 / 2
Трамп заявив, що "добре відновився" після спроби вбивства 5.00 5 2
Політика / Світ
28.07.2024 87
Еще материалы раздела «Світ»