НОВИНИ ДНЯ: Арешт соратника Шойгу: ISW оцінив кремлівську компанію "чисток" в Міноборони  Як приготувати равлики з броколі та сиром  Всесвіт не існуватиме вічно: фізики з'ясували, коли він розпадеться на частини  Росіяни почали маскувати свої “Гради”: який у них вигляд  У Зеленського зробили заяву про найбільш реалістичний сценарій закінчення війни  Курячі відбивні у цибульному клярі: незвичайний рецепт  До України йдуть значні перепади температур: коли очікувати прохолодні +20 градусіввсі новини дня
Політика
Україна
28.07.2024 215

У США повідомили, коли F-16 застосують в Україні

Найближчими місяцями буде серйозне збільшення постачання зброї на фронт.

eb457c1ea4cb896b699cdcf6fd1dd094_28.07.24

Сучасні винищувачі F-16 будуть залучені на поле бою на війні в Україні вже цього року. Наразі відбувається підготовка більшої кількості пілотів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявила в ефірі телемарафону пані посол України в Сполучених Штатах Америки Оксана Маркарова.

За її словами, наразі українська дипломатія у США  працює над збільшенням кількості підготовки пілотів і персоналу.

"2024 рік - це рік, у якому ця спроможність (винищувачі F-16 - Ред.) буде в нас, і її застосують на полі бою. Зараз ми працюємо над стрімким збільшенням кількості тренувань, збільшенням кількості підготовки підтримувального персоналу і над наближенням постачання літаків", - наголосила дипломатка.

Найближчими місяцями буде серйозне збільшення постачання зброї на фронт, а також ППО для захисту українських міст. Пані посол заявляє, що дуже важлива також протиповітряна допомога.

"Це і питання додаткових установок, які вже почали заходити: було оголошення про той Patriot, який до нас потрапив з Німеччини. Ми працюємо над додатковими п'ятьма системами, які будуть заходити. Також системи, які були замовлені попередньо - NASAMS та інші - ми вже найближчим часом побачимо на службі в наших військах", -  каже Маркарова.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський зробив важливу заяву про прибуття F-16. Він наголосив, зокрема, поки країна ще не побачила сучасні винищувач, обіцяні союзниками цього літа. Тим часом Київ сподівався, що військові зусилля будуть активізовані прибуттям літаків.

Оценка материала:

5.00 / 2
У США повідомили, коли F-16 застосують в Україні 5.00 5 2
Політика / Україна
28.07.2024 215
Еще материалы раздела «Україна»