НОВИНИ ДНЯ: Чи готовий Кремль до "сумлінних переговорів" з Україною: в ISW оцінили заяви РФ  Двоє астронавтів NASA застрягли у космосі: що відомо  Арешт соратника Шойгу: ISW оцінив кремлівську компанію "чисток" в Міноборони  Як приготувати равлики з броколі та сиром  Всесвіт не існуватиме вічно: фізики з'ясували, коли він розпадеться на частини  Росіяни почали маскувати свої “Гради”: який у них вигляд  У Зеленського зробили заяву про найбільш реалістичний сценарій закінчення війнивсі новини дня
Політика
Україна
28.07.2024 219

Росіяни почали маскувати свої “Гради”: який у них вигляд

Ракетна система залпового вогню має вигляд звичайної тентової вантажівки.

417b98e40c714bbcbcea3da7295813eb_28.07.24

Російські окупанти почали активно застосовувати для маскування тентові 122-мм РСЗВ БМ-21 "Град". Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомив військовий оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко, опублікувавши відповідні фото.

Як зазначив експерт, зовні ракетна система залпового вогню має вигляд звичайної тентової вантажівки, що дозволяє  застосовувати її для виконання бойових завдань, а також здійснення терористичних актів (обстрілу міст тощо), попередньо не викликаючи підозри, що наближається РСЗВ.

“Не можна сказати, що практика таким чином маскувати РСЗВ нова, їй уже півстоліття. Добре, що до РОВ [російських окупаційних військ] такі рішення дійшли лише на третій рік війни, з іншого боку, не добре, що вони взагалі до них дійшли”, - зауважив Коваленко.

Нагадаємо, раніше військовий експерт Павло Нарожний припустив, що поточний наступ росіян може закінчитися восени цього року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росіяни почали маскувати свої “Гради”: який у них вигляд 5.00 5 1
Політика / Україна
28.07.2024 219
Еще материалы раздела «Україна»