НОВИНИ ДНЯ: Чи готовий Кремль до "сумлінних переговорів" з Україною: в ISW оцінили заяви РФ  Сонячно, але без спеки: якою буде погода в Україні в останню суботу липня  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
28.07.2024 112

"Машина починає давати збій": ГУР про проблеми в армії окупантів

У Росії вже відчувається дефіцит мобілізаційного ресурсу.

b1d70a29b3f59b8638bc9305a50cc2f6_28.07.24

Росія планує збільшити кількість своїх військ в Україні до 690 тисяч осіб. Однак проблеми з набором живої сили в російську армію матиме вплив на ситуацію на фронті. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це в етері телемарафону заявив представник ГУР Андрій Юсов.

"Наразі вони (росіяни – ред.) можуть поповнювати ці втрати, але спостерігаються уже суттєві проблеми з набором нових контрактників, і все нові й нові стимули вигадує держава-агресор на різних рівнях для того, щоб залучати нове "гарматне м’ясо". Але ця машина починає давати збій", - зазначив він.

Зі слів Юсова, проблеми з набором в російську армію живої сили матиме вплив на ситуацію на фронті.

Він також зазначив, що плани ворога щодо збільшення кількості живої сили в Україні до  690 тисяч до кінця року передбачають не лише поповнення втрат бойових підрозділів, а й контингенту, що відповідає за охорону й репресії.

У питанні техніки, за словами Юсова, ворог сконцентрований на розконсервуванні та модернізації старої радянської техніки.

"Але з виробництвом нової техніки є проблема, зокрема через санкційну політику. Доступ до сучасних електронних систем, сучасної оптики, систем зв’язку – з цим всім у ворога досі залишаються значні проблеми", - додав Юсов.

Раніше Головнокомандувач Олександр Сирський заявив, що на початку повномасштабного вторгнення російська армія налічувала 100 тисяч солдатів. Відтоді її чисельність зросла до 520 тисяч. А до кінця року Росія має намір довести кількісний склад своїх окупаційних сил до 690 тисяч.

Тим часом у Кремлі заперечують  нову хвилю мобілізації в РФ. За словами  речника президента-диктатора РФ Дмитра Пєскова, в країні набирають лише контрактників.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Машина починає давати збій": ГУР про проблеми в армії окупантів 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
28.07.2024 112
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»