НОВИНИ ДНЯ: Синоптик дала прогноз на 29 липня, попередивши про важливу деталь  Мобілізація по-новому: 5 категорій, кому не потрібно оновлювати дані в ТЦК  Малійські повстанці вбили десятки "вагнерівців": загинув відомий пропагандист  Дощі та грози: які області Україні охопить негода 29 липня  У Defense Express розповіли, чим Україна завдала ударів по аеродрому "Оленья"  Хто може стати кандидатом у віце-президенти Гарріс: Bloomberg дізнався "шорт-лист"  У Міноборони розповіли, скільки поранених військових повертається в стрій після реабілітаціївсі новини дня
Політика
Україна
29.07.2024 1132

У Міноборони розповіли, скільки поранених військових повертається в стрій після реабілітації

В Україні понад 75% поранених військовослужбовців повертаються до служби після реабілітації.

Про це заявила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова, пише РБК-Україна з посиланням на трансляцію Міноборони у Facebook. Про це повідомляють Контракти.UA.

За її словами, високий відсоток якісної реабілітації та повернення в стрій відзначають як західні партнери, так і країни, які ніколи не мали такого досвіду і війни, як в Україні.

"Це понад 75% поранених. Вони після поранення різного ступеня тяжкості", - зазначила Калмикова на 1-му щорічному міжнародному Конгресі з військової медицини та ментального здоров'я "Воїн: життя, здоров'я, боєздатність".

Також вона додала, що станом на сьогодні майже в кожному закладі охорони здоров'я є мультидиспліціональні команди, а також реабілітація. Мова йде як про цивільні заклади, так і військові.

"Як тільки починається лікування, одразу починається реабілітація. Це не те, що відбувається потім. І реабілітація зараз впроваджена в усіх закладах - як у цивільних, так і у військових", - додала вона.

Військова медицина в Україні

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський доручив поліпшити реабілітацію поранених військових, а також звільнених із полону українських захисників.

Зокрема, до кінця року Міноборони і Генштаб повинні розгорнути медичну інформаційну систему у військових частинах, щоб маршрут пораненого був прозорим і зрозумілим.

Також РБК-Україна повідомляло, що глава Міноборони Рустем Уємров озвучив плани України у сфері медичного забезпечення та підтримки ментального здоров'я українських військових.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Міноборони розповіли, скільки поранених військових повертається в стрій після реабілітації 5.00 5 2
Політика / Україна
29.07.2024 1132
Еще материалы раздела «Україна»