НОВИНИ ДНЯ: Що зірки нам пророкують: гороскоп на 29 липня – 4 серпня 2024 року  Синоптик дала прогноз на 29 липня, попередивши про важливу деталь  Мобілізація по-новому: 5 категорій, кому не потрібно оновлювати дані в ТЦК  Малійські повстанці вбили десятки "вагнерівців": загинув відомий пропагандист  Дощі та грози: які області Україні охопить негода 29 липня  У Defense Express розповіли, чим Україна завдала ударів по аеродрому "Оленья"  Хто може стати кандидатом у віце-президенти Гарріс: Bloomberg дізнався "шорт-лист"всі новини дня
Політика
Україна
29.07.2024 159

Скількох бойових медиків навчає Україна: невтішні дані

Україні значно не вистачає бойових медиків.

67e15e51caa98043c69deb9b13b423de_29.07.24

Україна за останні шість місяців Україна підготувала близько півтори тисячі бойових медиків, але це значно менше за реальні потреби. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив командувач Медичних сил ЗСУ Анатолій Казмірчук на одній із панелей Першого міжнародного конгресу з військової медицини та ментального здоров'я, передає "Главком".

Він наголосив, що та кількість медиків, "яку на сьогодні ми готуємо, є недостатньою".

"Вони перебувають близько до лінії зіткнення і не є секретом, що в період ненадання медичної допомоги вони так само відбивають атаки ворога і тільки при надходженні поранених надають медичну допомогу. Звичайно, бойовий медик – це перший, хто це робить і ми схиляємося перед такими нашими військовослужбовцям", – наголосив командувач Медичних сил ЗСУ.

Нагадаємо, нещодавно у Львові спалахнув скандал. Там чоловік образив військову парамедикиню, яка приїхала віддати шану загиблій посестрі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Скількох бойових медиків навчає Україна: невтішні дані 5.00 5 1
Політика / Україна
29.07.2024 159
Еще материалы раздела «Україна»