НОВИНИ ДНЯ: Синоптик дала прогноз на 29 липня, попередивши про важливу деталь  Мобілізація по-новому: 5 категорій, кому не потрібно оновлювати дані в ТЦК  Малійські повстанці вбили десятки "вагнерівців": загинув відомий пропагандист  Дощі та грози: які області Україні охопить негода 29 липня  У Defense Express розповіли, чим Україна завдала ударів по аеродрому "Оленья"  Хто може стати кандидатом у віце-президенти Гарріс: Bloomberg дізнався "шорт-лист"  У Міноборони розповіли, скільки поранених військових повертається в стрій після реабілітаціївсі новини дня
Політика
Україна
29.07.2024 2085

У Defense Express розповіли, чим Україна завдала ударів по аеродрому "Оленья"

Удар став рекордом для українських дронів щодо відстані ураження

9e95acb0f3a1cfeb697d03122d342a6a_28.07.24

Наслідки атаки по аеродрому "Оленья" можуть бути більш руйнівними для росіян. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив військовий експерт Defense Express Іван Киричевський в етері "Еспресо".

"Поки що нам мало відомо про результати атаки наших дронів на аеродром "Оленья". Втім, що цікаво - українські дрони на відстань 1800 км ще не долітали. Якщо навіть дуже примітивно рахувати відстань від державного кордону, то це для Сил оборони є рекордом", - розповів Киричевський.

Експерт зазначає, що результати наших атак по військових цілях на території РФ відразу виявити складно.

"Втім, так склалось, що російські окупанти з часом самі відкривають деталі наших атак, які часто навіть яскравіші за попередні. Зокрема, коли ми ударили по аеродромах "Енгельс" і "Дягілєво", то була інформація, що пошкоджено один Ту-95 та Ту-22М3. А через пів року росіяни відкрили справу про ці удари, де заявили про 8 пошкоджених бомбардувальників", - йдеться в повідомленні.

Киричевський додає, що згодом ми дізнаємось більше про атаку на аеродром "Оленья".

"Але сам факт, що в нас зʼявився далекобійний дрон, який має відстань ураження, як ракета Tomagawk. Такий собі Tomagawk з крилами й росіянам від цього дуже недобре", - резюмував він.

Нагадаємо, вранці 27 липня в Рязанській області РФ безпілотники атакували нафтопереробний завод та військовий аеродром "Дягілєво".

Оценка материала:

5.00 / 3
У Defense Express розповіли, чим Україна завдала ударів по аеродрому "Оленья" 5.00 5 3
Політика / Україна
29.07.2024 2085
Еще материалы раздела «Україна»