НОВИНИ ДНЯ: Синоптик дала прогноз на 29 липня, попередивши про важливу деталь  Мобілізація по-новому: 5 категорій, кому не потрібно оновлювати дані в ТЦК  Малійські повстанці вбили десятки "вагнерівців": загинув відомий пропагандист  Дощі та грози: які області Україні охопить негода 29 липня  У Defense Express розповіли, чим Україна завдала ударів по аеродрому "Оленья"  Хто може стати кандидатом у віце-президенти Гарріс: Bloomberg дізнався "шорт-лист"  У Міноборони розповіли, скільки поранених військових повертається в стрій після реабілітаціївсі новини дня
Політика
Україна
29.07.2024 186

Чи може Росія випустити по Україні ракети з носіїв у Середземному морі: оцінка ВМС

Росія навряд чи наважиться випустити ракети по Україні з Середземного моря. Якщо це станеться, російські ракети порушать повітряний простір країн НАТО.

_raket_8f52088fc1cc96f03fc9c56b897d6905_650x410_29.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на речника Військово-морських сил України Дмитра Плетенчука в ефірі телемарафону. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Технічно ми перебуваємо у зоні ураження тих кораблів, які знаходяться у Середземномор'ї. Інша справа, що застосувати це навряд чи ворог наважиться. Тому що тоді ці ракети повинні подолати повітряний простір країн-членів НАТО з відповідними висновками і реакцією", - зазначив Плетенчук.

Він додав, що враховувати можливість застосування ракет з Середземного моря потрібно. За його словами, це також важливий геополітичний фактор, який впливає на ухвалення відповідних рішень Україною та партнерами.

Застосування Росією ракет "Калібр"

Нагадаємо, що Росія від початку повномасштабного вторгнення обстрілює Україні з акваторії моря. Окупанти випускали з надводних та підводних носіїв у Чорному морі крилаті ракети "Калібр".

Нещодавно Росія вперше випустила по Україні ракети з акваторії Азовського моря. У ВМС назвали це поворотним моментом.

Також Військово-морські сили ЗСУ повідомили, що окупанти вивели з Азовського моря військові кораблі після того, як Сили оборони завдали удару по російському залізничному порому "Славянин" в порту "Кавказ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи може Росія випустити по Україні ракети з носіїв у Середземному морі: оцінка ВМС 5.00 5 1
Політика / Україна
29.07.2024 186
Еще материалы раздела «Україна»