НОВИНИ ДНЯ: У більшості регіонів України 29 липня дощитиме, вдень до +34°  У Почаївській лаврі під час господарювання УПЦ МП пропали ікони  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 29 липня – 4 серпня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 29 липня – 4 серпня 2024 року  Синоптик дала прогноз на 29 липня, попередивши про важливу деталь  Мобілізація по-новому: 5 категорій, кому не потрібно оновлювати дані в ТЦК  Малійські повстанці вбили десятки "вагнерівців": загинув відомий пропагандиствсі новини дня
Політика
Світ
29.07.2024 864

Малійські повстанці вбили десятки "вагнерівців": загинув відомий пропагандист

Бої тривали біля кордону з Алжиром.

67e5ec1e866976c37ef48b843d58358e_29.07.24

У Республіці Малі на північному заході Африки повстанці північних туарегів Малі заявили, що вбили та поранили десятки солдатів і найманців "Вагнера" за два дні боїв біля кордону з Алжиром. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це пише Reuters.

Зазначається, що у повстанському русі "Постійні стратегічні рамки для миру, безпеки та розвитку (CSP-PSD)" заявили, що його бійці захопили бронетехніку, вантажівки й цистерни під час боїв у прикордонному місті Тінзауатен у четвер і п'ятницю.

Армія Малі повідомила, що в боях двоє її солдатів загинули і 10 зазнали поранення.

Водночас ліквідовано близько 20 повстанців.

Телеграм-канали повідомляють, що під час удару повстанцями-туарегами по колоні "Вагнера" загинув пропагандист. Зазначається, що пропагандист з позивним "Білий", який був автором каналу з понад пів мільйоном підписників, загинув як військовий.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ до України канал" Grey zone" був одним з найвідоміших Z-каналів, що поширив ненависть до України. Також він був неофіційним рупором ПВК "Вагнер".

Нагадаємо, що у травні 2021 року Республіці Малі в Африці стався новий державний переворот військовослужбовці заарештували тимчасового президента країни Ба Н’Дау і прем’єр-міністра Моктар Уана і перевезли їх на армійську військову базу Каті поблизу столиці країни Бамако.

Відтоді зовнішня політика керівників країни змінила вектор та замість міжнародної допомоги на чолі з Францією покладається на Росію, зокрема того ж року Росія визнала запит Малі на відправку російських найманців.

Оценка материала:

5.00 / 2
Малійські повстанці вбили десятки "вагнерівців": загинув відомий пропагандист 5.00 5 2
Політика / Світ
29.07.2024 864
Еще материалы раздела «Світ»