НОВИНИ ДНЯ: Кукурудза в духовці в фользі, запечена в рукаві, на грилі - як смачно приготувати  Коли в Україні спаде спека та прийде похолодання  У Німеччині запропонували позбавити деяких українців соцдопомоги  Гострої потреби у зниженні мобілізаційного віку немає, - Міноборони  У більшості регіонів України 29 липня дощитиме, вдень до +34°  У Почаївській лаврі під час господарювання УПЦ МП пропали ікони  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 29 липня – 4 серпнявсі новини дня
Політика
Світ
29.07.2024 127

Іран та Північна Корея допомагають російській армії у війні проти України, - ISW

Російська Федерація продовжує поглиблювати двосторонні відносини з Іраном та Північною Кореєю в обмін на надання летальної допомоги її військовим для використання у війні проти України.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW). Про це повідомляють Контракти.UA.

Іранське державне інформаційне агентство Mehr News Agency повідомило, що у жовтні Іран запустить свої супутники "Ход-Ход" і "Косар" на низьку навколоземну орбіту з невстановленої російської станції.

За оцінками Банку Кореї, у 2023 році валовий внутрішній продукт (ВВП) Північної Кореї зріс на 3,1% порівняно з 2022 роком. Зростання зафіксоване вперше після щорічного скорочення з 2019 року.

Крім того, за оцінками фінустанови, важка та хімічна промисловість КНДР, зокрема виробництво заліза, сталі, міді, нікелю та алюмінію, у 2023 році зросли на 8,1%.

Міністр оборони Південної Кореї Шин Вонсік раніше заявляв, що постачання Росією продовольства до Північної Кореї в обмін на зброю, допомогло Пхеньяну стабілізувати ціни та, ймовірно, стимулювало північнокорейське внутрішнє виробництво.

У звіті ISW також зазначили, що Північна Корея передала Росії до 4,8 млн артилерійських снарядів, а Іран поставив до Росії безпілотники Shahed-136/131 та комплектуючі до них.

Співпраця Росії з КНДР

Минулого року Росія закупила партію балістичних ракет у Північної Кореї та вже використала їх для обстрілів території України. Дальність польоту цих ракет становить 900 кілометрів.

Водночас, більше половини північнокорейських ракет не долетіли до своїх цілей в Україні.

Тим часом низка країн звинуватили КНДР у намірах вкрасти військові секрети для створення ядерної зброї.

Оценка материала:

5.00 / 1
Іран та Північна Корея допомагають російській армії у війні проти України, - ISW 5.00 5 1
Політика / Світ
29.07.2024 127
Еще материалы раздела «Світ»