НОВИНИ ДНЯ: Кукурудза в духовці в фользі, запечена в рукаві, на грилі - як смачно приготувати  Коли в Україні спаде спека та прийде похолодання  У Німеччині запропонували позбавити деяких українців соцдопомоги  Гострої потреби у зниженні мобілізаційного віку немає, - Міноборони  У більшості регіонів України 29 липня дощитиме, вдень до +34°  У Почаївській лаврі під час господарювання УПЦ МП пропали ікони  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 29 липня – 4 серпнявсі новини дня
Політика
Україна
29.07.2024 177

Гострої потреби у зниженні мобілізаційного віку немає, - Міноборони

Наразі гострої потреби у зниженні мобілізаційного віку немає. Причиною цьому є велика кількість людей, які оновили свої військово-облікові дані.

Про це розповів речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін, пише РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю New Voice. Про це повідомляють Контракти.UA.

За словами речника, нині кількість тих, хто оновив свої військово-облікові дані, значно перевищує потреби війська на тепер. Як зазначив Лазуткін, станом на зараз, гострої потреби у зниженні мобілізаційного віку немає.

"Але ситуація на війні залежить від багатьох чинників і це може змінюватися. Наразі ми не бачимо такої необхідності", - водночас зауважив він.

Мобілізація в Україні та оновлення даних

Нагадаємо, в Україні діє військовий стан та мобілізація. У зв'язку з цим, згідно з новим законом, який набув чинності з 18 травня, всі військовозобов'язані повинні були до 16 липня оновити свої облікові дані.

Пройти процедуру оновлення даних можна було, (потрібно і зараз) пройти у ТЦК та СП, через додаток "Резерв+" або через ЦНАП.

Варто зауважити, що оновлення даних для військовозобов'язаних в Україні не означає автоматичну мобілізацію, як і накладання автоматичного штрафу.

Нещодавно ми розповідали, чи можуть призвати на службу виключених і знятих з обліку.

Оценка материала:

5.00 / 1
Гострої потреби у зниженні мобілізаційного віку немає, - Міноборони 5.00 5 1
Політика / Україна
29.07.2024 177
Еще материалы раздела «Україна»