НОВИНИ ДНЯ: Чи можуть мобілізувати чоловіків віком від 18 до 25 років: відповідь ТЦК  Готуємо з Камалою Гарріс американське печиво "Monster Cookies"  Зеленський про вибори в США: матимуть значний вплив на надії України на мир  У більшості областей – дощі та грози: прогноз погоди в Україні на 29 липня  У ISW проаналізували удари по авіабазах в РФ: окупанти не тільки втрачають техніку, а ще й брешуть  Кукурудза в духовці в фользі, запечена в рукаві, на грилі - як смачно приготувати  Коли в Україні спаде спека та прийде похолоданнявсі новини дня
Політика
Україна
29.07.2024 173

Мін'юст не знайшов підстав для скасування рішення МОН щодо аспірантів-контрактників

Підстав для скасування рішення Міністерства освіти і науки про те, що вступ на контракт до аспірантури не передбачатиме відстрочки від мобілізації, немає.

_navchannya_hlopets_mobilizatsiya_viyskova_kafedra_spetsialnist_magistratura_gettyimages_872024656_9d22e511807cfed5a5c17d4c0ac784d2_650x410_29.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу МОН. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Рішення МОН щодо змін у порядку вступу до аспірантури законні. Це підтвердило Міністерство юстиції України за результатами перевірки", - сказано в повідомленні.

Як нагадали у відомстві, раніше у мережі поширювали інформацію, що Державна регуляторна служба сумнівається у законності указів МОН щодо скасування денної форми навчання для тих, хто має намір вступати до аспірантури на контракт.

"На підставі звернення ДРС Мін'юст провів відповідну перевірку, за результатами якої визначено та підтверджено законність та правомірність вищевказаних наказів та рішень", - зазначили в МОН.

Що передувало

Нагадаємо, 24 червня стало відомо про рішення Міністерства освіти і науки України запровадити лише вечірню та денну форму навчання для тих, хто збирається вступати до аспірантури на контракт. Таким чином для них відмінили відстрочку від мобілізації.

Як зазначав міністр освіти та науки Оксен Лісовий, це пояснюється зростанням фіктивного навчання в Україні. Чоловіки хочуть отримати відстрочку від мобілізації шляхом вступу на аспірантуру.

Оценка материала:

5.00 / 1
Мін'юст не знайшов підстав для скасування рішення МОН щодо аспірантів-контрактників 5.00 5 1
Політика / Україна
29.07.2024 173
Еще материалы раздела «Україна»