НОВИНИ ДНЯ: Рецепт смачних квашених помідорів  ГУР посилює свої рейди на територію РФ: Forbes проаналізував атаку на аеродром "Оленья"  Що зміниться з 1 серпня в Україні: допомога ВПО, соцвиплати, нові дати свят  Чи можуть мобілізувати чоловіків віком від 18 до 25 років: відповідь ТЦК  Готуємо з Камалою Гарріс американське печиво "Monster Cookies"  Зеленський про вибори в США: матимуть значний вплив на надії України на мир  У більшості областей – дощі та грози: прогноз погоди в Україні на 29 липнявсі новини дня
Політика
Україна
29.07.2024 1033

Зеленський про вибори в США: матимуть значний вплив на надії України на мир

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вибори президента США матимуть значний вплив на сподівання нашої країни на мир.

_zelenskii____foto___vitalii___nosach_rbk_ukrai__na20240002_2f9d7e82003ba97d06d605bc99835283_650x410_29.07.24

Про це пише РБК Україна із посиланням на інтерв'ю глави держави японському телеканалу NHK. Про це повідомляють Контракти.UA.

Торкнувшись теми колишнього президента США Дональда Трампа, Зеленський зазначив, що президентські вибори в США в листопаді матимуть вплив на надії України на мир.

За його словами, українські чиновники вже зв'язалися з передвиборчими штабами Трампа та віце-президента США Камали Харріс цього місяця.

Також Зеленський розповів, що час телефонної розмови із Трампом він запросив колишнього президента США відвідати Україну.

"Якщо пан Трамп хоче дізнатися щось про Україну, він може приїхати і побачити це сам чи спитати мене", - сказав він в інтерв'ю.

Крім того, Зеленський повідомив, що Трамп доступний для будь-яких питань.

"Ми спілкувалися з його командою. Містер Трамп сказав мені, що він доступний для будь-яких питань, і я маю номер телефону", - додав український лідер.

Нагадаємо, що за інформацією журналу TIME, Дональд Трамп у разі переобрання на пост президента, можливо, скоротить військову допомогу Україні і підштовхне Київ до мирної угоди в інтересах Росії.

Раніше РБК-Україна розбирало, як Трамп ставиться до України, президента Володимира Зеленського, і чи є у колишнього президента США план миру.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський про вибори в США: матимуть значний вплив на надії України на мир 5.00 5 2
Політика / Україна
29.07.2024 1033
Еще материалы раздела «Україна»