НОВИНИ ДНЯ: Рецепт смачних квашених помідорів  ГУР посилює свої рейди на територію РФ: Forbes проаналізував атаку на аеродром "Оленья"  Що зміниться з 1 серпня в Україні: допомога ВПО, соцвиплати, нові дати свят  Чи можуть мобілізувати чоловіків віком від 18 до 25 років: відповідь ТЦК  Готуємо з Камалою Гарріс американське печиво "Monster Cookies"  Зеленський про вибори в США: матимуть значний вплив на надії України на мир  У більшості областей – дощі та грози: прогноз погоди в Україні на 29 липнявсі новини дня
Політика
Світ
29.07.2024 81

У Малі ліквідовано найпопулярнішого пропагандиста ПВК "Вагнера", - ЗМІ

Десятки росіян із ПВК "Вагнера" було вбито або взято в полон на півночі Малі. У ході боїв також ліквідовано пропагандиста найманців, автора каналу Grey Zone.

Передає РБК-Україна з посиланням на The Insider та Медіазону. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як повідомляється, на півночі Малі, поблизу кордону з Алжиром, туареги, що борються за незалежність Азавада, заявили про успішну атаку на Збройні сили Малі і бойовиків ПВК "Вагнера", які їх супроводжували. За їхньою інформацією, за два дні боїв було вбито та поранено десятки солдатів і найманців. Відомо також, що кілька росіян потрапили до полону.

Серед загиблих виявився автор найбільшого серед наближених до найманців каналу Grey Zone. Мова йде про 29-річного уродженця Липецька Микиту Федянина. На його канал у Telegram підписано понад півмільйона людей. В соцмережах публікують фотографії, ймовірно, його мертвого тіла.

Активність ПВК "Вагнера"

Раніше у ЗМІ повідомляли, що під час штурмів міста Бахмут на Донеччині, приватна військова компанія "Вагнера" втратила щонайменше 19 500 бійців. З них понад 17 000 були ув'язненими.

Також повідомлялося, що в травні цього року під час наступу армії РФ на Вовчанськ Харківської області, противник задіяв бійців африканського корпусу. Серед них були помічені колишні члени ПВК "Вагнера".

Оценка материала:

5.00 / 1
У Малі ліквідовано найпопулярнішого пропагандиста ПВК "Вагнера", - ЗМІ 5.00 5 1
Політика / Світ
29.07.2024 81
Еще материалы раздела «Світ»