НОВИНИ ДНЯ: Гарріс зібрала 200 млн доларів за перший тиждень своєї передвиборчої кампанії, - Politico  Сонячно, але без спеки: якою буде погода в Україні в останню суботу липня  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Світ
29.07.2024 122

Вчені закликали НАТО запросити Україну до Альянсу, - The Guardian

Десятки вчених звернулись до представників НАТО. У відкритому листі вони закликали Альянс запросити Україну приєднатися.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на The Guardian. Про це повідомляють Контракти.UA.

У своєму листі вчені заявили, що запрошення приєднатися до НАТО для України означатиме рішучий крок від політики умиротворення і повернення до верховенства міжнародного права й захисту прав людини.

"Зосередження уваги на начебто "занепокоєності Росії щодо розширення НАТО" і спроби її заспокоїти ігнорують геноцидну пропаганду РФ і систематичні воєнні злочини на окупованій території України, включаючи масові вбивства, масові зґвалтування і тортури", - йдеться в листі.

Вступ України в НАТО

Нагадаємо, що 9-11 липня у США пройшов 75-й саміту НАТО. Учасники саміту прийняли рішення щодо збільшення присутності НАТО в Україні. Зокрема, у рамках цього було погодження призначення спеціального представника НАТО в Києві.

Також під час саміту НАТО партнери погодили створення структури для коорди

Оценка материала:

5.00 / 2
Вчені закликали НАТО запросити Україну до Альянсу, - The Guardian 5.00 5 2
Політика / Світ
29.07.2024 122
Еще материалы раздела «Світ»