НОВИНИ ДНЯ: Російська армія відходить із Криму: полковник запасу ЗСУ Світан вказав на ознаки  Гарріс випереджає Трампа за підтримкою в чотирьох ключових штатах із семи, - Bloomberg  1 серпня буде сухо і спекотно - на півдні до +32°  Україну знову накриє аномальна спека: коли і де буде жарити майже +40  Бензин, дизель та автогаз подорожчали за останній місяць: які ціни на АЗС  31 липня переважно без опадів, удень прогріє до +30°  До України йде циклон та холод зі Скандинавії: синоптик розказав, як зміниться погодавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.07.2024 378

До України йде циклон та холод зі Скандинавії: синоптик розказав, як зміниться погода

По всій Україні стане прохолодніше.

Найближчого тижня в Україні очікується комфортна літня погода з періодичними дощами та часом поривчастим вітром. Пише УНІАН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич, пише "Метеопрог".

У першій половині тижня на погоду в більшості областей України впливатиме циклон, який сформується над країнами Балтії та поступово просуватиметься у південно-східному напрямку.

"Під його впливом пройдуть дощі та суттєво посилиться вітер північно-західного напрямку, місцями до 15 – 20 м/с", - повідомив синоптик.

Крім того, за його даними, внаслідок надходження холодного скандинавського повітря в тилу циклону, відбудеться помітне похолодання в усіх регіонах України.

З другої половини тижня температура почне зростати. Вже на вихідних повернеться спекотна погода, переважно у південні та східні регіони.

"Дощі протягом тижня матимуть локальний характер і охоплять не всю територію країни, тому в багатьох областях збережеться посуха та високий рівень пожежної небезпеки", - попередив Кібальчич.

Погода 30 липня

У вівторок, за даними синоптика, у північних, а вдень місцями також у західних та східних областях пройдуть дощі, можливі грози. В решті регіонів України без істотних опадів. Вранці та вдень місцями пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Температура повітря вночі +14…+19 °С, вдень +21…+26 °С, тільки на південному сході та у Криму місцями розігріє до +29 °С.

Погода 31 липня

Завершиться липень в Україні переважно сухою погодою, лише вдень у північних областях місцями пройде невеликий короткочасний дощ. Вітер північно-західний, 7 - 12 м/с; на Закарпатті змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +12...+17 °С, вдень по всій Україні буде +24...+29 °С.

Оценка материала:

5.00 / 2
До України йде циклон та холод зі Скандинавії: синоптик розказав, як зміниться погода 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
30.07.2024 378
Еще материалы раздела «Суспільство»