НОВИНИ ДНЯ: Спека в Україні не втримається надовго: синоптик назвала регіони, де різко похолодає  В держдумі визнали, що чф рф програв морським дронам СБУ, - експерт  Зеленський відповів, чому РФ має успіхи на фронті і коли ЗСУ зможуть контратакувати  В Украні 2 серпня до +33°, дощитиме лише на заході  Зеленський відповів, чи допускає можливість проведення референдуму щодо територій  "Ми ламаємо голову, що робити": Зеленський відповів, чи можна подолати вето Заходу на удари по РФ  Участі Росії у другому саміті миру хочуть більшість країн, - Зеленськийвсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
30.07.2024 177

Ердоган - Хусейн, а Нетаньягу - Гітлер: між Туреччиною та Ізраїлем сталася гучна словесна перепалка

У своїй заяві турецьке відомство заявило, що Ізраїлю "не вдасться знищити палестинців".

917b17498649f980f8fec07bea2ee491_30.07.24

В МЗС Ізраїлю, коментуючи погрози турецького лідера Реджепа Ердогана, попередили, що він може повторити долю страченого 2006 року президента Іраку Саддама Хусейна. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

У відповідь в МЗС Туреччини порівняли прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу із лідером нацистської Німеччини Альфом Гітлером.

Про це йдеться у заяві зовнішньодипломатичного відомства Туречини у X.

"Так само, як геноцид Гітлера закінчився, так само закінчиться і геноцид Нетаньягу. Так само, як нацисти-геноцидники були притягнуті до відповідальності, ті, хто намагався знищити палестинців, також будуть притягнуті до відповідальності. Людство буде на боці палестинців. Ви не знищите палестинців", - відповіли у МЗС Туреччини.

Що передувало конфлікту

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац Х 28 липня написав, що "Ердоган іде слідами Саддама Хусейна", реагуючи на погрози лідера Туреччини, який припустив імовірність введення турецьких військ в Ізраїль на тлі загострення на Близькому Сході.

"Ердоган іде слідами Саддама Хусейна і погрожує напасти на Ізраїль. Просто нагадаймо йому, що трапилося там і як усе закінчилося", – написав Кац на платформі X та тегнув Ердогана.

Нагадаємо, президент Туреччини Ердоган припустив вторгнення до Ізраїлю.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ердоган - Хусейн, а Нетаньягу - Гітлер: між Туреччиною та Ізраїлем сталася гучна словесна перепалка 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
30.07.2024 177
Еще материалы раздела «Ранкова кава»