НОВИНИ ДНЯ: Трамп вказав на того, хто допоможе закінчити війну між Росією та Україною  Синоптикиня повідомила про спеку +35 градусів і попередила, де пройдуть грозові дощі  Названо точну дату, коли в Києві нарешті похолоднішає  Спекотно, проте на півдні короткочасні дощі: прогноз погоди на 29 серпня  Що буде з погодою у Києві до кінця літа: прогноз Укргідрометцентру  27 серпня в Україну прийдуть довгоочікувані дощі: де буде мокро   Майже тропічні дощі та грози: якою буде погода в Україні 27 серпнявсі новини дня
Політика
Росія
30.07.2024 389

Кремль посилює зачистки в "оборонці", - британська розвідка

Кремль проводить зачистки в оборонній промисловості. З початку війни проти України посилюються репресії проти тих, "хто недостатньо політично захищений".

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Міноборони Британії у Twitter (X). Про це повідомляють Контракти.UA.

За даними російських ЗМІ, за звинуваченням у корупції, пов'язаній з закупівельною діяльністю, заарештовано керівника Військово-будівельної компанії Міноборони РФ Андрія Бєлкова.

Військово-будівельна компанія була створена у 2019 році. Колишній міністр оборони РФ Сергій Шойгу хвалив компанію за "особливий режим внутрішнього та зовнішнього аудиту". Водночас фірму насправді використовували корумповані російські посадовці для збагачення.

Також 23 липня 2024 року суд у Ростові-на-Дону засудив до тюремного ув'язнення колишнього директора заводу тактичних ракет "Звезда-Стрела" за розкрадання та завищення цін.

"Корупція поширена в оборонній промисловості Росії. У 2007 році аудит, проведений на замовлення тодішнього міністра оборони Сергія Іванова, показав, що 70% бюджетних ресурсів Міністерства оборони використовувалися не за офіційним призначенням. Деяку частину цієї корупції допускає Кремль, але з початку війни в Україні посилюються репресії проти тих, хто недостатньо політично захищений", - йдеться у зведенні.

Зачистки у Міноборони РФ

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін декількома місяцями раніше змінив міністра оборони. Посаду отримав Андрій Бєлоусов, а Сергія Шойгу призначили секретарем Ради безпеки РФ.

Крім того, раніше у Росії затримали заступника міністра оборони Тимура Іванова за підозрою у корупції.

Також нещодавно стало відомо, що ще одного колишнього заступника Шойгу відправили до СІЗО через нібито корупцію.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кремль посилює зачистки в "оборонці", - британська розвідка 5.00 5 2
Політика / Росія
30.07.2024 389
Еще материалы раздела «Росія»