НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Політика
Україна
31.07.2024 498

Чи перевіряють оновлення даних у військовозобов'язаних жінок на кордоні: відповідь ДПСУ

Прикордонники не перевірятимуть у військовозобов'язаних жінок оновлення даних. Вони мають право перетину кордону.

facebook_com_andriy__demchenko_f647539e0cf99ddfa7e33aa9bd4638d7_650x410_31.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву речника ДПСУ Андрія Демченка в ефірі телемарафону. Про це повідомляють Контракти.UA.

Демченко нагадав, що для чоловіків, які мають право на виїзд за кордон, обов’язковим є наявність військового квитка.

"Щодо категорії жінок, то вкотре зазначу, що обмеження на кордоні стосується тільки чоловіків - громадян України у віці від 18 до 60. Інші категорії, жінки, юнаки, вони не обмежені в праві перетину кордону", - сказав він.

На уточнююче запитання, чи не перевірятимуть у жінок оновлення даних в ТЦК, Демченко відповів: "Саме так. Якщо будуть обмеження щодо інших категорій громадян, то обов'язково Державно прикордонна служба про це зазначить".

Жінки-медики

Нагадаємо, жінки-медики вважаються військовозобов'язаними, тому також повинні були оновити свої дані у ТЦК до 16 липня. Жінки, які мають певні медичні спеціальності, зобов'язані стати на військовий облік до 45 років. Неоновлення даних у ТЦК є порушенням правил військового обліку, за яке передбачено штраф у розмірі від 17 тисяч до 25,5 тисяч гривень

Однак поки в Україні не було прецедентів штрафування жінок-медиків за неоновлення даних.

З 16 липня для перетину кордону чоловікам віком від 18 до 60 років з 17 липня потрібно мати військовий квиток. Водночас категорії тих, кому дозволений виїзд, не змінилися.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи перевіряють оновлення даних у військовозобов'язаних жінок на кордоні: відповідь ДПСУ 5.00 5 2
Політика / Україна
31.07.2024 498
Еще материалы раздела «Україна»