НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
31.07.2024 378

Банки мають намір знизити ставки за депозитами, - опитування НБУ

Майже всі банки очікують подальшого зниження вартості депозитів і для домогосподарств, і для корпорацій протягом наступних 12 місяців.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Опитування про банківське фондування НБУ (III квартал 2024 року). Про це повідомляють Контракти.UA.

У ІІІ кварталі фінустанови в цілому очікують зростання обсягу зобов’язань. За оцінками респондентів, залучення зростатимуть як від населення, так і від бізнесу.

За даними опитування, середня вартість фондування в цілому знижувалася четвертий квартал поспіль. Найбільшими за всю історію опитувань, з ІІ кварталу 2021 року, були частки респондентів, які повідомили про зниження вартості коштів бізнесу і населення.

У ІI кварталі респонденти відзначили значне зростання зобов’язань банків у цілому. Більшість фінустанов повідомила про зростання обсягів коштів як домогосподарств, так і корпорацій.

Поточне Опитування про банківське фондування проводилося з 17 червня до 8 липня 2024 року серед менеджерів банків, відповідальних за управління пасивами. Відповіді надали 26 фінансових установ, їхня частка в загальному обсязі активів банківської системи становить 96%. Результати опитування відображають думку респондентів і не є оцінками чи прогнозами Національного банку.

Нагадаємо, у червні 2024 року середні відсоткові ставки банків за новими депозитами у гривні для населення становили 10,8% річних, що на 0,2 в.п. нижче, ніж місяць тому.

Найбільший вплив на ставку за депозитами для населення становить ставка за депозитними сертифікатами НБУ, за якими банки розміщують кошти у НБУ, залучені у населення. У квітні НБУ знизив ставку за тримісячними депозитними сертифікатами до 16,5%.

Оценка материала:

5.00 / 1
Банки мають намір знизити ставки за депозитами, - опитування НБУ 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
31.07.2024 378
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»