НОВИНИ ДНЯ: У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихідних  "Мирні переговори" від Путіна: політолог пояснив, чи хочуть у Кремлі закінчити війну в Україні  У Києві стане прохолодніше й незабаром задощить, - синоптикивсі новини дня
Політика
Світ
31.07.2024 1650

США розглядають розширення навчання українських пілотів на F-16, - WSJ

Сполучені Штати Америки розглядають можливість розширити навчання українських пілотів на F-16. Для цього є кілька опцій.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на The Wall Street Journal. Про це повідомляють Контракти.UA.

Видання нагадує, що частину українських пілотів уже почали навчати англійської мови у Франції та Британії - країнах, які ніколи не використовували F-16. При цьому льотна підготовка відбувається у Данії та США. Але центр підготовки у Данії закривається цієї осені, там планують розпочати навчання на винищувачах F-35.

На цьому тлі, за інформацією WSJ, США вивчають можливість розширити навчання - або на авіабазі в Аризоні, де вже проходять тренування для українських пілотів, або на іншому об'єкті країни.

Також одним з проблемних питань є обслуговування F-16, які отримає Україна. Наразі планується, що українці, які навчаються цій справі, виконуватимуть більшу частину технічного обслуговування всередині країни.

При цьому неназваний представник Пентагону розповів виданню, що роботи вищого рівня, такі як обслуговування двигунів, спочатку доведеться виконувати за кордоном. Також ведуться переговори щодо того, щоб європейські країни надіслали підрядників для обслуговування F-16.

Що передувало

Нагадаємо, Україна очікує вже цього літа отримати винищувачі F-16 від Данії та Нідерландів. При цьому українські пілоти вже понад рік проходять навчання на F-16.

Як зазначав нещодавно голова фракції “Слуга народу” у Раді, член комітету з національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія, кількість F-16, які обіцяли передати Україні партнери, перевищує кількість підготовлених пілотів.

Він наголосив, що підготовка пілотів та обслуговуючого персоналу для винищувачів є "вузьким місцем"

За словами нардепа, українська делегація під час саміту НАТО у Вашингтоні намагалася домогтися, щоб пілотів з України на американських авіабазах навчали позачергово.

Оценка материала:

5.00 / 3
США розглядають розширення навчання українських пілотів на F-16, - WSJ 5.00 5 3
Політика / Світ
31.07.2024 1650
Еще материалы раздела «Світ»