НОВИНИ ДНЯ: Україна отримала від союзників першу партію винищувачів F-16, - Bloomberg  Якою буде погода в кінці першого серпневого тижня: прогноз від синоптикині  Путін подвоїв виплати жителям Росії за відправку на війну з Україною  Коли будуть переговори з РФ: риторика ОП і Зеленського змінюється  Винищувачі F-16 прибули до України — Bloomberg  Якою буде погода в серпні: прогноз Укргідрометцентру на останній місяць літа  Російська армія відходить із Криму: полковник запасу ЗСУ Світан вказав на ознакивсі новини дня
Політика
Європа
02.08.2024 533

У Молдові після обшуків парламенту затримали двох чиновників за підозрою у держзраді

У середу, 31 липня, прокуратура по боротьбі зі злочинністю та в особливо важливих справах Молдови (PCCOCS) провела обшуки у парламенті країни. Після цього було затримано двох людей у справі про державну зраду після обшуків у парламенті.

facebook_com_politiarepubliciimoldova3_747ef677a09bfb8bbd335ddfdb028c30_650x410_02.08.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на PCCOCS. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як розповіли у відомстві, затримані скоювали злочини з 2023 року.

Зокрема, один з них підозрюється в державній зраді після того, як нібито зібрав і передав співробітнику посольства інформацію, яка мала бути використана "на шкоду інтересам Молдови".

У PCCOCS не уточнили, про яке саме посольство йдеться і хто є його співробітником. Однак раніше у молдовських ЗМІ заявляли, що мова про російське посольство у Молдові.

Ще один посадовець підозрюється у змові проти Молдови і діях з метою отримання особистої вигоди. За даними прокуратури, він "підтримував контакт зі співробітником посольства для збору і передачі йому інформації для використання проти інтересів Республіки Молдова".

Обох посадовців помістили під варту на 72 години.

Обшуки у парламенті Молдови

Сьогодні стало відомо, що правоохоронці провели обшуки у молдовському парламенті.

Як заявляли ЗМІ, слідчі дії відбуваються у справі про шпигунство, порушеній проти керівника юридичного департаменту парламенту Іона Крянге.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Молдові після обшуків парламенту затримали двох чиновників за підозрою у держзраді 5.00 5 2
Політика / Європа
02.08.2024 533
Еще материалы раздела «Європа»