НОВИНИ ДНЯ: Спека в Україні не втримається надовго: синоптик назвала регіони, де різко похолодає  В держдумі визнали, що чф рф програв морським дронам СБУ, - експерт  Зеленський відповів, чому РФ має успіхи на фронті і коли ЗСУ зможуть контратакувати  В Украні 2 серпня до +33°, дощитиме лише на заході  Зеленський відповів, чи допускає можливість проведення референдуму щодо територій  "Ми ламаємо голову, що робити": Зеленський відповів, чи можна подолати вето Заходу на удари по РФ  Участі Росії у другому саміті миру хочуть більшість країн, - Зеленськийвсі новини дня
Політика
Україна
02.08.2024 348

"Ми ламаємо голову, що робити": Зеленський відповів, чи можна подолати вето Заходу на удари по РФ

Бити західною зброєю вглиб Росії без дозволу партнерів означає поставити під загрозу майбутню допомогу Україні.

01f92706c1ea459b7dc55ca404aeb2ba_02.08.24

Удари західною зброєю по військових об'єктах на території Росії без дозволу партнерів несуть великий ризик. Адже після цього Україна може більше не отримати допомоги від західних країн. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю французьким ЗМІ.

Водночас президент вкотре дорікнув західним партнерам на тлі заборони ЗСУ вільно використовувати надану зброю для ударів по військових об’єктах на території Росії, звідки ворожа армія обстрілює Україну.

"Це великий виклик, той факт, що ми не можемо використовувати західну зброю, оскільки нам потрібно зупинити ворога", — сказав президент.

Він зазначив, що "дуже наполегливо працює", щоб переконати партнерів дозволити використовувати надану зброю так, як українська армія вважає за потрібне. Однак, за словами Зеленського, партнери досі бояться ескалації.

"Що ви б робили на нашому місці, якби ви знали, що за 30 км від кордону, в бік РФ стоять ракетні установки. За 30, 60, 100 км стоять літаки, які бомблять нас..." — наголосив Зеленський.

Також президент навів приклад, коли установки РСЗВ з території РФ стріляють по українських цивільних.

"Або інша зброя, гради С-300, які вони використовують з Бєлгорода, наприклад, знаючи, що в нас немає прав знищити їх зброєю", — додав він.

Водночас Зеленський виключив можливість подолання вето Заходу, щоб не поставити під загрозу майбутню допомогу Україні.

"Ми ламаємо голову, що робити. Бо якщо ми будемо використовувати зброю наших партнерів без їх згоди, то вони зможуть сказати: "Ми вам більше нічого не дамо". Це ризик", — додав він.

Експерт Павло Нарожний тим часом відповів, чому ЗСУ зараз не може зупинити просування росіян на фронті.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Ми ламаємо голову, що робити": Зеленський відповів, чи можна подолати вето Заходу на удари по РФ 5.00 5 1
Політика / Україна
02.08.2024 348
Еще материалы раздела «Україна»