НОВИНИ ДНЯ: В держдумі визнали, що чф рф програв морським дронам СБУ, - експерт  Зеленський відповів, чому РФ має успіхи на фронті і коли ЗСУ зможуть контратакувати  В Украні 2 серпня до +33°, дощитиме лише на заході  Зеленський відповів, чи допускає можливість проведення референдуму щодо територій  "Ми ламаємо голову, що робити": Зеленський відповів, чи можна подолати вето Заходу на удари по РФ  Участі Росії у другому саміті миру хочуть більшість країн, - Зеленський  Буде чудова погода. Синоптик дала прогноз на завтра в Українівсі новини дня
Політика
Україна
02.08.2024 168

Безпілотники на полі бою переважають за ефективністю артилерію, - ЗСУ

Безпілотники на фронті переважають за ефективністю класичні види зброї. Це стосується й артилерії

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Генштаб ЗСУ. Про це повідомляють Контракти.UA.

Відповідну заяву зробив заступник головнокомандувача ЗС України полковник Андрій Лебеденко під час хакатону від Brave1 Precision. Він зазначив, що протягом останніх майже трьох років на фронті відбулися суттєві технологічні зрушення. ЗСУ потребують постійного покращення безпілотних систем - машинне бачення, елементи штучного інтелекту, рої безпілотників та сучасні засоби РЕБ.

Командувач Сил безпілотних систем полковник Вадим Сухаревський наголосив, що безпілотники працюють у небі, воді та на суші. Він додав, що ЗСУ мають великий досвід у роботі з дронами у повітрі, які працюють на тактичній глибині (до 20 км). Україна має більше 165 тільки повітряних засобів.

"Наразі спілкуємось з виробниками, визначаємо напрямки щодо вдосконалення цієї глибини. І закликаємо виробників приєднатися до нас, завітати на наші полігони та разом вдосконалювати необхідну для ЗС України зброю і засоби", - сказав Сухаревський.

За словами заступника головкома ЗСУ Лебеденка, безпілотні системи на полі бою "вже переважають за ефективністю класичні види зброї, включно з артилерією".

Відповідно, пріоритетні напрямки для ЗСУ та виробників зброї - також технологічні. Це перехоплювачі, системи коригування вогню артилерії, контрбатарейна боротьба, безпілотні системи, які здатні ефективно працювати на оперативні (до 100 км) та стратегічні глибини (понад 100 км).

Виробництво дронів в Україні

Україна під час війни наростила виробництво дронів різних типів. Йдеться не лише про звичайні коптери, але й про дрони-камікадзе, які мають великий радіус дії, розвідувальні системи, а також морські дрони.

Раніше голова СБУ Василь Малюк розповідав, що морські дрони Sea Baby виробляється в Україні, а деякі заводи знаходяться під землею.

У Міністерстві з питань стратегічних галузей та промисловості заявили, що Україна має можливості за рік виготовити понад 3 млн безпілотників різних типів. Проте держава може покрити лише частину потреб виробництва, тому залучається допомога партнерів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Безпілотники на полі бою переважають за ефективністю артилерію, - ЗСУ 5.00 5 2
Політика / Україна
02.08.2024 168
Еще материалы раздела «Україна»