НОВИНИ ДНЯ: Синоптики уточнили прогноз на 2 серпня в Україні: де можливі дощі  Зеленський відповів, чи може Україна розпочати мирні переговори без повного виведення військ РФ  4 рецепти, які перетворять звичайну локшину на вишукану страву  Спека в Україні не втримається надовго: синоптик назвала регіони, де різко похолодає  В держдумі визнали, що чф рф програв морським дронам СБУ, - експерт  Зеленський відповів, чому РФ має успіхи на фронті і коли ЗСУ зможуть контратакувати  В Украні 2 серпня до +33°, дощитиме лише на заходівсі новини дня
Політика
Україна
02.08.2024 150

Електронний та паперовий військовий квиток мають однакову юридичну силу, - Міноборони

Електронний військово-обліковий документ має таку ж юридичну силу, як і паперовий.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на роз’яснення Директорату цифрової трансформації у сфері оборони Міністерства оборони України. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Наявність в особи військово-облікового документа в електронній формі, зокрема, у відповідному застосунку мобільного телефону, або у вигляді роздрукованого військово-облікового документу з QR кодом, є рівнозначним військово-обліковому документу у паперовій формі, оскільки усі вони мають однакову юридичну силу", - зазначили у Міноборони.

Там додали, що військово-обліковий документ в електронній формі дозволяє уповноваженим працівникам ТЦК, Національної поліції, Держприкордонслужби зчитувати його за допомогою будь-яких засобів (телефони, планшети), на яких може бути встановлений застосунок "Резерв+" та які мають камеру.

Крім того, роботодавці при формуванні списків військовозобов'язаних, які пропонуються до бронювання на період мобілізації та на воєнний час також можуть використовувати військово-облікові документи працівників у електронній формі.

Для цього військовозобов’язаний може надавати роботодавцю свій військово-обліковий документ як у паперовій, так і в електронній формі (у тому числі роздрукований).

Мобілізація в Україні

Нагадаємо, в Україні продовжується загальна мобілізація. 18 травня набув чинності закон, який вніс низку змін у її проведення.

Зокрема, до 16 липня українські чоловіки мали оновити свої військово-облікові дані у три різні способи: онлайн через додаток "Резерв+", в ТЦК або ЦНАПі.

До того ж громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років зобов’язані завжди мати при собі разом військово-обліковий документ. Він може бути як у паперовому, так і в електронному вигляді.

Оценка материала:

5.00 / 2
Електронний та паперовий військовий квиток мають однакову юридичну силу, - Міноборони 5.00 5 2
Політика / Україна
02.08.2024 150
Еще материалы раздела «Україна»