НОВИНИ ДНЯ: Російська армія відходить із Криму: полковник запасу ЗСУ Світан вказав на ознаки  Гарріс випереджає Трампа за підтримкою в чотирьох ключових штатах із семи, - Bloomberg  1 серпня буде сухо і спекотно - на півдні до +32°  Україну знову накриє аномальна спека: коли і де буде жарити майже +40  Бензин, дизель та автогаз подорожчали за останній місяць: які ціни на АЗС  31 липня переважно без опадів, удень прогріє до +30°  До України йде циклон та холод зі Скандинавії: синоптик розказав, як зміниться погодавсі новини дня
Політика
Світ
01.08.2024 307

Трамп заявив, що Гарріс тільки вдає з себе чорношкіру і пояснив чому

При цьому Трамп кілька разів перекрутив її ім’я.

Дональд Трамп звинуватив Камалу Гарріс у тому, що вона лише нещодавно почала вдавати із себе чорношкіру, аби завоювати прихильність афроамериканців, хоча раніше ідентифікувала себе як індійку. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це він заявив на зібранні Національної асоціації чорношкірих журналістів у Чикаго, - пише Укрінформ.

«Я не знав, що вона чорна, аж поки вона випадково не стала нею… – сказав Трамп. – Тепер вона хоче, щоб її знали як чорну. Вона завжди була індійкою... А потім зробила поворот і стала чорною людиною». (Батько Гарріс є чорношкірим вихідцем з Ямайки, мати – родом з Індії)

При цьому Трамп кілька разів перекрутив її ім’я, вимовляючи його з наголосом на другому складі, тоді як англійською наголос має стояти на першому – Кáмала.

Говорячи про необхідність боротьби з імміграцією, він заявив, що нелегали займають у США ті робочі місця, на яких могли б працювати чорношкірі.

«Мільйони, мільйони людей приїжджають до нашої країни й займають робочі місця чорношкірих, іспаномовних і, відверто кажучи, місця в профспілках, – сказав він. – Вони забирають вашу роботу».

Трамп на заході відразу вступив у полеміку з ведучими – журналістками Fox News, ABC та Semafor.

Одну з них він звинуватив у тому, що поставила «жахливе», «грубе» й «ганебне» запитання, коли вона доволі прямолінійно поцікавилася, що він зробив для чорношкірих американців.

«Я люблю чорне населення… – заявив Трамп. – Я був найкращим президентом для чорного населення від часів Авраама Лінкольна».

Коментуючи свій вік, він зауважив: «Я знаю багатьох людей у віці 80–90 років, які перебувають у чудовій формі».

За словами Трампа, він готовий пройти когнітивний тест, тоді як Гарріс може його провалити.

Поява Трампа викликала суперечки всередині асоціації. Відома журналістка, редакторка Washington Post Карен Аттіа пішла з посади члена правління і співголови асоціації на знак протесту проти надання Трампу платформи для агітації.

Очікується, що Гарріс зустрінеться з журналістами Національної асоціації чорношкірих журналістів віртуально у вересні.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський контактував із командою кандидата у президенти США Дональда Трампа та й що в нього є його номер телефону.

Оценка материала:

5.00 / 2
Трамп заявив, що Гарріс тільки вдає з себе чорношкіру і пояснив чому 5.00 5 2
Політика / Світ
01.08.2024 307
Еще материалы раздела «Світ»