НОВИНИ ДНЯ: Спека в Україні не втримається надовго: синоптик назвала регіони, де різко похолодає  В держдумі визнали, що чф рф програв морським дронам СБУ, - експерт  Зеленський відповів, чому РФ має успіхи на фронті і коли ЗСУ зможуть контратакувати  В Украні 2 серпня до +33°, дощитиме лише на заході  Зеленський відповів, чи допускає можливість проведення референдуму щодо територій  "Ми ламаємо голову, що робити": Зеленський відповів, чи можна подолати вето Заходу на удари по РФ  Участі Росії у другому саміті миру хочуть більшість країн, - Зеленськийвсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
01.08.2024 181

Трамп звинуватив Гарріс у використанні кольору шкіри в політичних цілях, вона відреагувала

Кандидат від демократів Камала Гарріс лише нещодавно почала вдавати із себе чорношкіру, щоб завоювати прихильність афроамериканців, хоча раніше позиціонувала себе як індійка.

_kamala2_gettyimages_8a47ce052841ac9277d6f55cdb0d2b02_650x410_01.08.24

Про це заявив кандидат на президентських виборах у США від Республіканської партії Дональд Трамп, пише РБК-Україна з посиланням на трансляцію зібрання Національної асоціації чорношкірих журналістів у Чикаго. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Я не знав, що вона чорна, аж поки вона випадково не стала нею… Тепер вона хоче, щоб її знали як чорну. Вона завжди була індійкою... А потім зробила поворот і стала чорною людиною", - сказав він.

Нагадаємо, що батько Гарріс чорношкірий вихідець із Ямайки, а мати родом з Індії.

Крім того, Трамп кілька разів перекрутив ім’я опонентки, вимовляючи його з наголосом на другому складі, хоча англійською наголос має стояти на першому - Кáмала.

Говорячи про необхідність боротьби з імміграцією, він заявив, що нелегали займають у США ті робочі місця, на яких могли б працювати темношкірі.

"Мільйони, мільйони людей приїжджають до нашої країни й займають робочі місця чорношкірих, іспаномовних і, відверто кажучи, місця у профспілках. Вони забирають вашу роботу", - сказав Трамп.

На запитання журналіста, що політик зробив для чорношкірих американців, кандидат від республіканців заявив: "Я був найкращим президентом для чорного населення від часів Авраама Лінкольна".

Розкол і неповага до народу

Реакція Камали Гарріс на такі звинувачення, не змусила себе чекати. Чинна віце-президент назвала заяви Трампа про її расову належність "старим шоу" з демонстрацією розколу та неповаги.

"Сьогодні ми отримали ще одне нагадування. Сьогодні вдень Дональд Трамп виступив на щорічній зустрічі Національної асоціації чорношкірих журналістів, і це було те саме старе шоу - розкол і неповага. Дозвольте мені лише сказати, що американський народ заслуговує на краще", - сказала вона під час виступу в Г'юстоні, повідомляє CNN.

На думку Гарріс, "американський народ заслуговує на лідера, який говорить правду" та "не реагує на ворожість і гнів".

"Ми заслуговуємо на лідера, який розуміє, що наші відмінності не розділяють нас. Вони є важливим джерелом нашої сили", - додала віце-президент.

Трамп і Гарріс у президентських перегонах

Після того, як 21 липня чинний президент США Джо Байден зняв свою кандидатуру з виборів президента, найбільш імовірним кандидатом від демократів стала чинна віце-президент Камала Гарріс.

За перший тиждень своєї передвиборчої кампанії, політик зібрала 200 млн доларів.

Демократична партія планує затвердити нового кандидата в президенти до з'їзду партії шляхом голосування в онлайн-форматі.

Гарріс заявила про готовність взяти участь у дебатах з опонентом. Трамп готовий до участі в дебатах у листопаді, хоча може відмовитися від цієї ідеї.

Оценка материала:

5.00 / 2
Трамп звинуватив Гарріс у використанні кольору шкіри в політичних цілях, вона відреагувала 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
01.08.2024 181
Еще материалы раздела «Ранкова кава»