НОВИНИ ДНЯ: Російська армія відходить із Криму: полковник запасу ЗСУ Світан вказав на ознаки  Гарріс випереджає Трампа за підтримкою в чотирьох ключових штатах із семи, - Bloomberg  1 серпня буде сухо і спекотно - на півдні до +32°  Україну знову накриє аномальна спека: коли і де буде жарити майже +40  Бензин, дизель та автогаз подорожчали за останній місяць: які ціни на АЗС  31 липня переважно без опадів, удень прогріє до +30°  До України йде циклон та холод зі Скандинавії: синоптик розказав, як зміниться погодавсі новини дня
Політика
Європа
01.08.2024 5950

Орбан згорнув свою "миротворчу місію" щодо України: в Угорщині вже виправдались перед ЄС

В угорського прем'єра Віктора Орбана запевнили, що так звану мирну місію щодо України припинено.

e6e1952b7017c7330bd5b17734431336_01.08.24

Угорщина припинила свою "миротворчу місію" щодо України. Про це угорський міністр з європейських справ Янош Бока написав у ноті, надісланій країнам Євросоюзу. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомляє El Pais.

Однак деякі дипломати сумніваються у правдивості цієї заяви і вважають, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан може знову розпочати цю місію, коли йому буде вигідно.

Цей епізод посилив напруженість між Будапештом і ЄС через близькість Орбана до Росії, блокування допомоги Україні та його візити до російського диктатора Володимира Путіна, глави КНР Сі Цзіньпіна і Дональда Трампа, який критично ставиться до допомоги Україні.

Ці зустрічі, що збіглися з початком шестимісячного головування Угорщини в Раді ЄС, розлютили ЄС і багато столиць. ЄС і Європарламент зажадали від Будапешта пояснень і бойкотують зустрічі, організовані Угорщиною.

Нагадаємо, після свого турне до Росії та Китаю Орбан передав лідерам Європейського Союзу свій "мирний план" щодо війни Росії в Україні. За його словами, США, Європа, Китай і Туреччина "можуть зіграти вирішальну роль як посередники" у війні. Зокрема, особливу роль він надав експрезидент США Дональду Трампу, який "прихильний до миру".

Однак Financial Times з посиланням на власні джерела написало, що лідери ЄС готують відповідь на "зовнішньополітичні прогулянки" Віктора Орбана до Москви. Адже його спроби проводити "позаштатну дипломатію" суперечать договорам блоку.

Оценка материала:

3.67 / 3
Орбан згорнув свою "миротворчу місію" щодо України: в Угорщині вже виправдались перед ЄС 3.67 5 3
Політика / Європа
01.08.2024 5950
Еще материалы раздела «Європа»