НОВИНИ ДНЯ: "Ми ламаємо голову, що робити": Зеленський відповів, чи можна подолати вето Заходу на удари по РФ  Участі Росії у другому саміті миру хочуть більшість країн, - Зеленський  Буде чудова погода. Синоптик дала прогноз на завтра в Україні  Про другий саміт миру, удари по РФ і не тільки: головне з інтерв'ю Зеленського французьким ЗМІ  Україна отримала від союзників першу партію винищувачів F-16, - Bloomberg  Якою буде погода в кінці першого серпневого тижня: прогноз від синоптикині  Путін подвоїв виплати жителям Росії за відправку на війну з Україноювсі новини дня
Політика
Європа
02.08.2024 155

Отримання Україною винищувачів F-16: Литва зробила заяву

Перша партія нібито вже в Україні.

fc614999491ca109c7235d0b80fec8d3_02.08.24

Україна отримала першу партію сучасних винищувачів F-16 в межах оборонної допомоги з боку Заходу. Їхня кількість наразі не уточнюється.

Про це повідомив у своєму Twitter (X) міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

"F-16 в Україні. Ще одна неможлива річ виявилася цілком можливою", - йдеться в публікації Ландсбергіса.

З його слів, передавання довгоочікуваних літаків українській стороні з боку партнерів раніше здавалася нібито неможливою.

Тим часом офіційний представник США розповів Reuters на умовах анонімності, що передавання для ЗСУ винищувачів завершено. Агентство також пише, що Військово-повітряні сили ЗСУ не відразу відповіли на запит Reuters про коментар.

Зауважимо, Associated Press повідомило, що перші винищувачі F-16 вже були отримані Україною. Інформагентство США уточнює, що цю інформацію йому підтвердили український дипломат та американський офіційний представник, теж на умовах анонімності.

Нагадаємо, у ЗМІ з'явилася інформація, що винищувачі F-16 вже з'явилися в Україні. Втім, радник голови ОПУ Михайло Подоляк наголосив, що завжди треба звертати увагу на офіційні коментар.

Оценка материала:

5.00 / 2
Отримання Україною винищувачів F-16: Литва зробила заяву 5.00 5 2
Політика / Європа
02.08.2024 155
Еще материалы раздела «Європа»