НОВИНИ ДНЯ: Синоптики уточнили прогноз на 2 серпня в Україні: де можливі дощі  Зеленський відповів, чи може Україна розпочати мирні переговори без повного виведення військ РФ  4 рецепти, які перетворять звичайну локшину на вишукану страву  Спека в Україні не втримається надовго: синоптик назвала регіони, де різко похолодає  В держдумі визнали, що чф рф програв морським дронам СБУ, - експерт  Зеленський відповів, чому РФ має успіхи на фронті і коли ЗСУ зможуть контратакувати  В Украні 2 серпня до +33°, дощитиме лише на заходівсі новини дня
Політика
Росія
02.08.2024 168

У Росії кількість контрактників в армії в півтора раза менша, ніж звітують Путіну — розслідування

Невиконання планів російського Міноборони підтвердив журналістам співрозмовник в одному з пунктів відбору на контракт.

f0b961d59b7928dec2ca36b2091d57af_02.08.24

Упродовж півтора року за укладення контрактів з Міноборони РФ виплати отримали приблизно 426 тисяч російських громадян. При цьому, за офіційними даними, новобранців було на 214 тисяч більше, тобто реальні цифри менші в півтора раза. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це йдеться в розслідуванні, яке провели експерти Conflict Intelligence Team (CIT) і журналісти "Важных историй".

Недостовірність цифр, якими російське Міноборони звітує перед Путіним, підтверджується також іншими спостереженнями. Зокрема, російське командування відправляє на фронт цілі штурмові підрозділи з поранених і покалічених солдатів.

“Це набуло вже таких крайніх форм, коли людей на милицях і з апаратами Ілізарова відправляють на фронт. Ми бачимо таке по всіх регіонах, починаючи з Далекого Сходу та закінчуючи прикордонними областями”, — зазначають експерти CIT.

Невиконання планів російського Міноборони підтвердив журналістам співрозмовник в одному з пунктів відбору на контракт. За його словами, 2023 року регіонам вдалося виконати план лише на 50-60%. Цього року темпи вербування контрактників вищі, але набирають однаково “в мінус” через кількість непоправних втрат російської окупаційної армії в Україні.

Окрім того, на дефіцит новобранців вказує те, що влада суб'єктів РФ регулярно підвищує розмір виплат за укладення контракту. В такий спосіб влада регіонів намагається залучити новобранців. За достатньої кількості набраних військових такого не було б, кажуть аналітики.

Нагадаємо, раніше у виданні Financial Times припустили, що Росія до кінця 2024 року змушена буде оголосити нову хвилю мобілізації навіть попри те, що наразі її численність переважає українську армію.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Росії кількість контрактників в армії в півтора раза менша, ніж звітують Путіну — розслідування 5.00 5 2
Політика / Росія
02.08.2024 168
Еще материалы раздела «Росія»