НОВИНИ ДНЯ: Зеленський: удари західною зброєю по РФ без дозволу партнерів - це великий ризик  Чого очікувати на фронті з появою F-16: прогнози військових експертів  З капустою, м'ясом, горохом та грибами: 5 простих рецептів зраз для обіду чи вечері  Коли Медовий, Яблучний і Горіховий Спаси 2024 року, що можна і не можна святити на ці свята  Синоптики уточнили прогноз на 2 серпня в Україні: де можливі дощі  Зеленський відповів, чи може Україна розпочати мирні переговори без повного виведення військ РФ  4 рецепти, які перетворять звичайну локшину на вишукану стравувсі новини дня
Політика
Україна
02.08.2024 10027

Зеленський відповів, чи може Україна розпочати мирні переговори без повного виведення військ РФ

Переговори України з Росією в рамках другого саміту миру можуть розпочатися навіть якщо на той момент окупанти не виведуть свої війська з усієї української території.

Про це пише РБК-Україна із посиланням на інтерв'ю президента України Володимира Зеленського для AFP, Le Monde, L'Equipe та Libération. Про це повідомляють Контракти.UA.

У глави держави поцікавилися, чи змінилися умови України для переговорів з Росією. Тобто чи є обов'язковою умовою повне виведення російських військ з території України.

"Це не означає, що в цей момент (початку переговорів у рамках другого саміту миру - ред.) ми будемо на кордонах 91 року. Це я вам відповідаю на ваше запитання. Ні, це не означає", - відповів Зеленський.

Водночас, він уточнив, що такий сценарій повного відновлення територіальної цілісності до початку переговорів є справедливим. Але це не означає, що він здійсненний лише за допомогою зброї.

За словами президента, Україна та більшість країн світу планують підготувати мирний план. І після цього такі питання можна буде вирішити дипломатичним шляхом.

Потім французькі журналісти ще раз уточнили у Зеленського, чи означає його заява те, що повне виведення військ РФ не є умовою для переговорів.

"Це бажано для всього світу, щоб зупинити Путіна (російського диктатора Володимира Путіна), щоб кордони були умовою. Це бажано для всього світу", - відповів він.

Що передувало

Нагадаємо, раніше українські чиновники неодноразово наголошували, що мир з Росією можливий лише на умовах міжнародного права та Статуту ООН.

Зокрема, це передбачає повне відновлення територіальної цілісності України у межах 1991 року.

Наразі, за словами президента України Володимира Зеленського, планується підготувати мирний план на основі формули миру. Його хочуть представити Росії на другому саміті миру.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський відповів, чи може Україна розпочати мирні переговори без повного виведення військ РФ 5.00 5 2
Політика / Україна
02.08.2024 10027
Еще материалы раздела «Україна»