НОВИНИ ДНЯ: Зеленський: удари західною зброєю по РФ без дозволу партнерів - це великий ризик  Чого очікувати на фронті з появою F-16: прогнози військових експертів  З капустою, м'ясом, горохом та грибами: 5 простих рецептів зраз для обіду чи вечері  Коли Медовий, Яблучний і Горіховий Спаси 2024 року, що можна і не можна святити на ці свята  Синоптики уточнили прогноз на 2 серпня в Україні: де можливі дощі  Зеленський відповів, чи може Україна розпочати мирні переговори без повного виведення військ РФ  4 рецепти, які перетворять звичайну локшину на вишукану стравувсі новини дня
Політика
Світ
02.08.2024 363

Путін посилено виправдовує агресію Ірану проти Ізраїлю, - ISW

Російський диктатор Володимир Путін все частіше висловлює антиізраїльську позицію. Диктатор посилив виправдання агресії Ірану, направленої проти Ізраїлю.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW). Про це повідомляють Контракти.UA.

Як нагадали аналітики, останніми днями в Росії зробили декілька заяв щодо конфлікту на Близькому Сході. Зокрема, прессекретар диктатора Дмитро Пєсков заявив, що Ізраїль завдав авіаудару, вбивши ватажка ХАМАС Ісмаїла Ганію в Тегерані, щоб "зірвати спроби встановити мир на Близькому Сході".

Міністерство закордонних справ РФ засудило вбивство ватажка ХАМАС. В МЗС не казали на причетність Ізраїлю, але стверджували, що "організатори політичного вбивства" усвідомлювали "небезпечні наслідки", які смерть Ганії матиме для всього регіону.

"Рішення Росії публічно звинуватити Ізраїль у дестабілізації мирних перспектив на Близькому Сході та опосередковано погрожувати Ізраїлю "небезпечними наслідками" демонструє зростаючу готовність Росії публічно приєднатися до Ірану на тлі поглиблення російсько-іранського військового співробітництва", - йдеться у звіті.

Аналітики ISW також наголосили, що Путін дедалі частіше висловлює антиізраїльську позицію з початку війни Ізраїлю та ХАМАСу, а також особливо активізував інформаційні операції, спрямовані на виправдання іранської агресії проти Ізраїлю.

Співпраця Ірану та Росії

Іран - одна з небагатьох країн, яка відкрито підтримує Росії, а також війну проти України. Крім того, Тегеран надає Москві військову допомогу. Іран ще восени 2022 року надав російській армії дрони-камікадзе типу "Шахед", якими Росія масовано атакує Україну.

Також була інформація, що Іран збирається надати Росії ракети. В обмін Москва, за інформацією ЗМІ, пообіцяла Тегерану передати літаки та більш технологічну зброю.

Західні ЗМІ також повідомляли, що Іран хоче отримати від Росії технології для виготовлення ядерної зброї.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін посилено виправдовує агресію Ірану проти Ізраїлю, - ISW 5.00 5 1
Політика / Світ
02.08.2024 363
Еще материалы раздела «Світ»