НОВИНИ ДНЯ: Отримання Україною F-16: у Путіна прокоментували і навіть пригрозили  В Украні 2 серпня до +33°, дощитиме лише на заході  1 серпня буде сухо і спекотно - на півдні до +32°  31 липня переважно без опадів, удень прогріє до +30°  До України йде циклон та холод зі Скандинавії: синоптик розказав, як зміниться погода  У вівторок буде сильний вітер, вдень до +29°  Якою буде погода в Україні в серпні: прогноз синоптиківвсі новини дня
Політика
Європа
02.08.2024 256

В ЄС збираються обмежити участь Угорщини в Шенгенській зоні через відкритий кордон для росіян і білорусів

У ЄС обіцяють домогтися значних обмежень для Угорщини через її прихильність до РФ і Білорусі.

e48a6eb0272684ada03d1b4d47ced097_02.08.24

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що рішення Угорщини про вільний в'їзд до країни громадянам РФ і Білорусі створює значні ризики, які можуть призвести до обмеження участі Угорщини в Шенгенській зоні. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це Рінкевичс сказав в інтерв'ю програмі LTV "Ранкова панорама".

Глава латвійської держави зазначив, що очільники МЗС і МВС Латвії вже звернулися до інституцій Європейського Союзу, щоб домогтися розгляду на раді міністрів ЄС питання про дотримання правил Шенгенської зони.

"Я б не був настільки наївний і емоційний, щоб говорити про виключення Угорщини з Євросоюзу або НАТО. Немає такого механізму. Але обмеження участі Угорщини в Шенгенській зоні, якщо її політика не зміниться – один із найважливіших засобів, над яким Латвії та країнам-однодумцям доведеться працювати. Ця робота почалася", – сказав президент Латвії.

За його словами, ЄС і НАТО наразі не підтримають радикальні кроки щодо Угорщини.

Нагадаємо, Угорщина оголосила про нову спрощену візову схему, згідно з якою громадяни восьми країн, зокрема РФ та Білорусі, можуть в'їжджати до країни без перевірок безпеки або інших обмежень. Будапешт стверджує, що багато з тих, хто в'їжджає за цією схемою, будуть будувати атомну електростанцію.

Оценка материала:

5.00 / 2
В ЄС збираються обмежити участь Угорщини в Шенгенській зоні через відкритий кордон для росіян і білорусів 5.00 5 2
Політика / Європа
02.08.2024 256
Еще материалы раздела «Європа»