НОВИНИ ДНЯ: Отримання Україною F-16: у Путіна прокоментували і навіть пригрозили  В Украні 2 серпня до +33°, дощитиме лише на заході  Коли будуть переговори з РФ: риторика ОП і Зеленського змінюється  Винищувачі F-16 прибули до України — Bloomberg  Якою буде погода в серпні: прогноз Укргідрометцентру на останній місяць літа  Російська армія відходить із Криму: полковник запасу ЗСУ Світан вказав на ознаки  Гарріс випереджає Трампа за підтримкою в чотирьох ключових штатах із семи, - Bloombergвсі новини дня
02.08.2024 127

Мінфін хоче оподатковувати посилки вартістю до 150 євро

Більшість продавців працюють як суб'єкти спрощеної системи оподаткування.

8f4f0e13117a4f14df233a92cff72a75_02.08.24

Запровадження податку на посилки до 150 євро дозволить закрити тіньову схему завезення товарів, якою користуються інтернет-магазини. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це міністр фінансів Сергій Марченко сказав в інтерв'ю РБК-Україна.

"Нас турбує той факт, що в Україні практично вся інтернет-торгівля та електронна комерція перебувають в "тіні". Умовно кажучи, в межах ліміту 150 євро неоподатковуваної вартості товару у нас завозять все. І це проблема значно більша, ніж просто небажання платити незначні податки під час імпорту. Достатньо поцікавитися, як працює інтернет-торгівля: як зареєстровані бізнеси, скільки податків сплачують, яким чином імпортують і чи сплачують імпортний ПДВ", — зазначив він.

В Україні встановлений митний ліміт у 150 євро. Тобто всі посилки, вартість яких не перевищує 150 євро, не оподатковуються і не підлягають розмитненню. Такі посилки одразу відправляються за адресою одержувача без затримок на митниці.

У Мінфіні скаржаться, що більшість продавців працюють як суб'єкти спрощеної системи оподаткування і сплачують лише єдиний податок 5% навіть за умови оборотів у сотні мільйонів гривень.

За статистикою за 2023 рік без оподаткування митними платежами імпортовано 51,5 млн штук міжнародних поштових відправлень. В середньому, виходить, кожен українець отримав дві посилки за рік.

Нагадаємо, в Україні вже 2024 року можуть підняти ставки за основними податками – таке рішення підготували в уряді. А від 2025 року податки підвищать і для фізосіб-підприємців. Мета таких змін – збалансування бюджету, можливість продовжувати оборону України, а також наполягання з боку міжнародних партнерів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Мінфін хоче оподатковувати посилки вартістю до 150 євро 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
02.08.2024 127
Еще колонки: Колонки / Блоги