НОВИНИ ДНЯ: Отримання Україною F-16: у Путіна прокоментували і навіть пригрозили  В Украні 2 серпня до +33°, дощитиме лише на заході  1 серпня буде сухо і спекотно - на півдні до +32°  31 липня переважно без опадів, удень прогріє до +30°  До України йде циклон та холод зі Скандинавії: синоптик розказав, як зміниться погода  У вівторок буде сильний вітер, вдень до +29°  Якою буде погода в Україні в серпні: прогноз синоптиківвсі новини дня
Політика
Світ
02.08.2024 1386

Обмін ув’язненими: Байден повідомив, чи говорив з диктатором Путіним

США не мали взаємодії безпосередньо з російським "фюрером".

efe91306723e50413144b9513d4eba50_02.07.24

Чинний президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден натякнув, що не розмовляв з диктатором РФ Володимиром Путіним щодо масштабного обміну ув’язнених між Росією та Заходом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це він сказав журналістам у Білому домі, повідомляє "ЄП" та "Голос Америки".

Під час брифінгу журналісти запитали у Байдена, чи планує він говорити з очільником Кремля.

"Мені не потрібно говорити з Путіним", - наголосив президент США.

Тим часом радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван повідомив, що в американських представників не було жодної взаємодії безпосередньо з Путіним, але "була широка взаємодія з російськими посадовцями".

За словами Саллівана,Джо Байден "сам особисто брав участь у дипломатичних перемовинах, які призвели до цього, включаючи численні розмови з канцлером Німеччини Олафом Шольцем, з іншими лідерами країн, які надали деяких росіян для обміну.".

Зауважимо, що востаннє Джо Байден говорив з Володимиром Путіним в лютому 2022 року – за два тижні до повномасштабного вторгнення Росії до України.

Нагадаємо, відбувся масштабний обмін ув'язненими з РФ і війна в Україні. У США кажуть, що ця багатостороння угода не означає скасування бодай якихось санкцій проти країни-агресорки Росії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Обмін ув’язненими: Байден повідомив, чи говорив з диктатором Путіним 5.00 5 2
Політика / Світ
02.08.2024 1386
Еще материалы раздела «Світ»