НОВИНИ ДНЯ: У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихідних  "Мирні переговори" від Путіна: політолог пояснив, чи хочуть у Кремлі закінчити війну в Україні  У Києві стане прохолодніше й незабаром задощить, - синоптикивсі новини дня
Політика
Європа
03.08.2024 1226

Чи повертатиме Молдова українських чоловіків на Батьківщину: що каже прем'єр

Молдова дотримуватиметься міжнародного законодавства з прав людини у питанні українських чоловіків, які втекли за кордон від мобілізації.

_rechan_facebook_com_recean_md_9462a42070153ff79ff546ff5f268e68_650x410_03.08.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю прем'єр-міністра Молдови Доріна Речана для NewsMaker. Про це повідомляють Контракти.UA.

Очільника молдавського уряду попросили прокоментувати можливість повернення українських чоловіків на Батьківщину.

"Україна має такі побажання щодо всіх країн, де перебувають українці. Ми, як і всі, дотримуємося міжнародних правил і прав людини. Ми діятимемо відповідно до законів, які існують у міжнародному праві", - зазначив він.

При цьому журналісти уточнили, чи означає це, що Молдова не видаватиме Україні військовозобов'язаних чоловіків з українським громадянством.

"Ми дотримуватимемося міжнародного законодавства з прав людини", - повторив Речан.

Що передувало

Нагадаємо, раніше посол України в Молдові Марк Шевченко заявив, що Київ обговорює з Кишиневом повернення українських ухилянтів, які втекли до Молдови.

Пізніше у Міністерстві закордонних справ Молдови попередили про російський фейк про те, що країна нібито готова розпочати екстрадицію українських чоловіків, які незаконно потрапили до Молдови.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи повертатиме Молдова українських чоловіків на Батьківщину: що каже прем'єр 5.00 5 2
Політика / Європа
03.08.2024 1226
Еще материалы раздела «Європа»