НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
04.08.2024 219

Найбільше падіння року. У липні обвалився експорт російської нафти, - Bloomberg

Минулого місяця експорт російської нафти з основних західних портів знизився до найнижчого рівня за останні майже 20 місяців. Найбільше помітне скорочення постачань до Китаю.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Bloomberg. Про це повідомляють Контракти.UA.

За даними видання, у липні експорт російської нафти з основних західних портів знизився до найнижчого рівня за останні 19 місяців, а загальний експорт нафти впав до найнижчого показника майже за рік.

Минулого місяця глобальні постачання скоротилися приблизно на 586 000 барелів на добу. Особливо помітне скорочення постачань було до Китаю, яке зменшилося на понад 1,4 мільйона барелів на добу, що стало найбільшим падінням цього року.

Збільшення експорту нафти з Саудівської Аравії та США частково компенсувало зниження постачань з Росії, Бразилії, Венесуели та Катару.

Видання провело окремий аналіз протягом цього тижня та дізналось, що загальний експорт російської нафти морем був найнижчим майже за рік, а відправлення з балтійських портів знизилися до найнижчого рівня з грудня 2022 року.

Нагадаємо, що раніше західні санкції призвели до того, що половина російського експорту нафти та нафтопродуктів у 2023 році пішла до Китаю.

Водночас Індія, яка раніше майже не імпортувала нафту РФ, за два роки досягла показника постачань в 40%.

Водночас частка Європи в експорті нафти з Росії впала вдесятеро - приблизно до 4-5%.

Оценка материала:

5.00 / 2
Найбільше падіння року. У липні обвалився експорт російської нафти, - Bloomberg 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
04.08.2024 219
Еще колонки: Колонки / Блоги