НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
06.08.2024 456

Блокування Telegram в Україні: у "Слузі народу" прокоментували

Потураєв рекомендує написати законопроєкт, щоб месенжері або встановлювали діалогу із державою, або їх просто закриють.

740b702804a5ffeeaf3b22b25f632a91_06.08.24

Українська влада має технічну можливість заблокувати популярний месенджер Telegram, але наразі цього не планує робити. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів голова комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики, депутат від "СН" Микита Потураєв.

"Ресурсів немає на регуляцію. І не буде. І можливості немає і не буде, бо це не в нашій юрисдикції. Це стосується будь-яких соцмереж. Що буде, якщо ми ніяк не будемо звертати уваги на ці загрози – не буде України. Тому що ні про яку інформаційну гігієну ми говорити не можемо", - зазначив нардеп.

На запитання журналіста, якщо немає ресурсу і можливості, то як тоді ми можемо реагувати, Потуряєв лаконічно відповів: "Відключати", як зробили із "Вконтакте" і "Одноклассниками", наголосивши, що є така "технічна можливість".

"Це проблема (Telegram дуже активно використовують усі органи держвлади - ред.), яка буде дорого всім коштувати, і тим хто цим користується, в першу чергу. Всі заплатять свою ціну. Ціна буде високою, і дай боже, щоб у нас вистачило, чим розрахуватися за ці помилки. Бо це все помилки. Коли у тебе 80% населення користується немодерованою соцмережею, причому принципово немодерованою, керівництво якої не вступає в комунікацією з твоєю державою, по якій достатньо доказів, що вона залишається афілійованою з Росією, під впливом російських спецслужб, це велика помилка, яка, повторю, буде дорого коштувати", - додав він.

Потураєв рекомендує написати законопроєкт, "суть якому буде в тому, що або мережі чи платформи встановлюють діалог з українською державою, або держава їх просто закриває".

Нагадаємо, ми раніше розповідали, чому українці пишались уникненням мобілізації і повелись на ІПСО Росії.

Оценка материала:

5.00 / 3
Блокування Telegram в Україні: у "Слузі народу" прокоментували 5.00 5 3
Політика / Україна
06.08.2024 456
Еще материалы раздела «Україна»