НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Політика
Україна
06.08.2024 256

Росіяни вигадали нову схему паспортизувати українців в окупації, - ЦНС

Російські загарбники вигадали новий спосіб, як паспортизувати населення на окупованих територіях України.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на сайт Центру національного спротиву (ЦНС). Про це повідомляють Контракти.UA.

Як зазначається, в регіоні запровадили виїзну флюорографії по селах, яка є обов'язковою. Проте для отримання "послуги" потрібно мати російській страховий поліс та паспорт РФ. Таким чином, ворог фактично використовує медичні послуги "для нав'язування своєї макулатури".

Так, лікарі з Росії, які проводять об'їзд, фіксують списки тих, хто отримав послугу та хто не прийшов.

"Не важко припустити що з часом для тих, хто не зробив флюорографію будуть застосовані додаткові обмеження", - йдеться в повідомленні.

У ЦНС зауважили, що всі, хто має відношення до примусової паспортизації - чинять злочин проти українського народу і понесуть покарання відповідно до чинного законодавства.

Нагадаємо, що за даними ЦНС, вагітним жінкам в окупації відмовляють у медичній допомозі, якщо вони не мають паспорт РФ. Зокрема, їх не беруть на облік.

Також РБК-Україна писало, що з 2025 року окупанти обіцяють відбирати авто в українців, які не отримають російський паспорт. З наступного року, всі вони мають застрахувати авто у російських компаніях, для чого потрібен паспорт РФ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росіяни вигадали нову схему паспортизувати українців в окупації, - ЦНС 5.00 5 2
Політика / Україна
06.08.2024 256
Еще материалы раздела «Україна»