НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Політика
Україна
07.08.2024 1346

Одеський суддя відмовився віддати державі пентхаус російського генерала та приховує статки - ЗМІ

Дружина судді Київського райсуду Одеси Дмитра Тішка під час війни купила будинок на 645 кв. метрів за заниженою ціною

292262_07.08.24

Суддя Київського райсуду Одеси Дмитро Тишко відмовився віддати в управління АРМА пентхаус, що належить родині російського генерала Михайла Дмитрієва. Про це повідомляє видання Лента.ua. Пише 5.ua. 

За словами журналістів, передати елітну нерухомість в Одесі, заарештовану навесні нинішнього року, Агентству з розшуку та менеджменту активів слідчого суддю Тишка просила обласна прокуратура,

"Нерухомість вартістю 1,5 млн доларів і площею понад 1000 квадратів визнали речовим доказом у рамках провадження про фінансування дій, спрямованих на повалення конституційного ладу в Україні", – йдеться у тексті статті.

Як пише видання, правоохоронці з'ясували, що вона належить громадянці Росії, дружині ексзаступника міністра оборони цієї країни Михайла Дмитрієва, який підтримує збройну агресію Росії, і входить до ради директорів російської "Корпорації "Тактичне ракетне озброєння". Наприкінці 2023 року президент України Володимир Зеленський наклав на Дмитрієва персональні санкції.

Також журналісти встановили, що під час купівлі елітну квартиру Дмитрієв оформив на тещу, а потім апартаменти успадкувала його дружина.

На думку редакції видання, після арешту активу прокуратура звернулася до суду з клопотанням про передачу його у відання АРМА. Але суддя несподівано відмовляє в цьому.

Як повідомили джерела видання, таке рішення збентежило і обурило колег Тишка.

"Чекати винагороди за службу окупантам Тишку довго не довелося. Уже наприкінці червня він стає власником будинку біля моря – басейн і гектар землі на додачу, все разом дісталося судді за сто сорок тисяч доларів. Хоча найдешевший особняк по тій вулиці коштує щонайменше втричі більше", – йдеться у статті.

Як виявили журналісти, загравання Тишка з окупантами почалися ще 2014 року. Тоді, працюючи суддею в Миколаєві, він відправив під домашній арешт, тобто фактично відпустив на волю підозрюваного в підготовці збройного захоплення у Миколаївської ОДА Костянтина Ковальова, після чого цей поплічник окупантів утік від правосуддя в "ДНР" і згодом став воювати проти України.

"Відомо, що мати судді – громадянка рф, вона живе в окупованому Криму і паспорт країни–агресора отримала вже після анексії півострова. Три роки тому пенсіонерка подарувала своєму синові майже мільйон гривень. Не виключено, що жінку просто використовували як прикриття, щоб передати судді винагороду за винесення потрібних рішень. У 2019 році Тишка визнали недобросовісним суддею через недостовірні дані в деклараціях про доходи", – пишуть журналісти.

За словами розслідувачів, Вища кваліфікаційна комісія суддів України тоді викрила його махінації з орендою житла та приховуванням земельної ділянки.

Також канал Міжнародного детективного агентства ABSOLUTION повідомляє, що дружина судді Київського райсуду Одеси Дмитра Тішка під час війни придбала будинок з басейном у курортному районі міста за значно заниженою вартістю.

"Йдеться про території в Дачному провулку площею в 10 соток. Там розміщено триповерховий будинок з цегли площею 645,5 кв. м на десять кімнат. На території є гараж, а серед інших "благ цивілізації" – камін і сауна. На ділянці також є два гостьових будиночки та басейн", – йдеться у статті.

На думку журналістів, це майно продавали за ціною від 375 до 480 тис. доларів (тобто максимальна ціна складала 19,68 млн гривень, 747 доларів за квадрат).

"При цьому офіційно договір купівлі–продажу оформляла дружина судді Ірина Калугіна (реєстраційний номер об’єкта 140055551101). Купівля–продажа маєтку з басейном обійшовся судді всього в 5,72 млн грн, тобто 141,5 тис. доларів. Проте таких цін за будинки з басейном в цьому районі, та й ще такою площею просто немає. Крім того, суддя Тішко досі не задекларував це майно, хоча правочин відбувся ще 20 червня 2024 року", – йдеться у розслідуванні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Одеський суддя відмовився віддати державі пентхаус російського генерала та приховує статки - ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Україна
07.08.2024 1346
Еще материалы раздела «Україна»