НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Політика
Світ
08.08.2024 318

Командування РФ неодноразово перебільшувало "успіхи" у війні проти України, - ISW

Російське військове командування неодноразово перебільшувало територіальні успіхи армії РФ у війні проти України.

Про це пише РБК-Україна із посиланням на звіт американського Інституту вивчення війни (ISW). Про це повідомляють Контракти.UA.

 

Цього разу аналітики згадали секретаря Радбезу РФ та колишнього главу Міноборони Сергія Шойгу. Експерти зазначили, що той перебільшив російські успіхи в Україні з середини червня 2024 року.

Зокрема, 6 серпня Шойгу заявив, що війська РФ захопили 420 квадратних км української території з 14 червня 2024 року, коли російський диктатор Володимир Путін оголосив свої безкомпромісні вимоги щодо капітуляції України як попередню умову для так званих "мирних переговорів".

Інститут пише, що виявив докази, що підтверджують, що російські війська захопили близько 290 квадратних кілометрів з 14 червня, а не 420, як говорив Шойгу.

Також аналітики зазначають, що росіяни посилили інтенсивність своїх атак на Торецькому напрямку в ніч на 18 червня після того, як загалом не проявляли активності на цій ділянці фронту протягом 2024 року.

Крім того, Інститут вивчення війни додав, що не спостерігав великих чи оперативно значущих російських успіхів на напрямі Торецька чи Авдіївки з 14 липня, хоча російські війська досягли тактичних успіхів на цих напрямках з моменту вказаної дати.

Нагадаємо, що від початку доби, 6 серпня, на фронті відбулося 107 бойових зіткнень. Найактивніше ворог наступав на Покровському напрямку, проте ЗСУ змогли відбити 25 атак противника. До вечора, 22:00, шість боїв ще тривали.

Оценка материала:

5.00 / 1
Командування РФ неодноразово перебільшувало "успіхи" у війні проти України, - ISW 5.00 5 1
Політика / Світ
08.08.2024 318
Еще материалы раздела «Світ»