НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Політика
Україна
08.08.2024 4282

Буданов повідомив, коли і чому нинішній наступ армії РФ піде на спад

Ситуація на полі бою буде залежати і від України.

Наразі наступальні дії окупаційних військ країни-агресорки Росії тривають. Втім, вони завершиться за півтора-два місяці. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов, повідомляє Forbes Ukraine.

"За півтора-два місяці основний напір (армії РФ) має завершитися, бо й так наступ затягнувся", - наголосив головний український розвідник.

За його словами, практика десятирічної війни показує, що наступальний потенціал "будь-яка сторона понад два місяці не витягує". Просувальні операції армії РФ наближаються до трьох місяців. Саме тому далі буде деякий спад, вважає Буданов.

"Але ми знаємо, що після спаду і невеликого затишшя будуть нові спроби ворога наступати. Ми до цього готуємось", - попередив керівник ГУР.

Буданов вважає, що далі ситуація буде залежати і від української сторони: "Чи ми просто будемо сидіти й чекати, мине чотири-п’ять місяців і все знову повториться. Чи будемо діяти на випередження".

Нагадаємо, раніше Буданов розповів, які події відтермінували масовані удари РФ по Україні. З його слів, росіяни збентежені вдалими атаками українських БпЛА на об'єкти в Росії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Буданов повідомив, коли і чому нинішній наступ армії РФ піде на спад 5.00 5 1
Політика / Україна
08.08.2024 4282
Еще материалы раздела «Україна»