НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
09.08.2024 228

Росія та Китай можуть перейти на бартерну торгівлю через західні санкції, - Reuters

Російська Федерація та Китай можуть почати використовувати бартерні торгові схеми. Перші дві угоди, можливо, будуть укладені вже восени й стосуватимуться сільського господарства.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Reuters. Про це повідомляють Контракти.UA.

Причиною цьому є спроба обмежити використання банківських систем, які контролюють Сполучені Штати Америки (США).

Інформацію щодо схем бартеру також підтвердив неназваний високопоставлений менеджер великого російського банку, втім, деталі він не уточнював.

Якщо ж бартер між країнами розпочнеться, то це буде вперше за 30 років, оскільки від таких схем відмовилися через розвиток банківського сектора.

"Бартерна торгівля дозволить Москві та Пекіну обійти проблеми з оплатою, зменшить видимість західних регуляторів у їхніх двосторонніх транзакціях та обмежить валютний ризик", - пояснює Reuters.

Зазначається, що Китай та Росію вже мають історію бартерних угод. Як приклад, у 2019 році Пекін погодився обміняти пальмову олію з Малайзії на суму майже 150 мільйонів доларів на будівельні послуги, природні ресурси, цивільне та оборонне обладнання.

Бартерні угоди та санкції

Бартерна торгівля - це обмін товарами або послугами без використання грошей, що передбачає домовленість між сторонами, які бажають отримати вигоду з взаємного обміну. Вона є одним із найстаріших видів економічної діяльності.

Також варто додати, що від початку повномасштабного вторгнення проти Російської Федерації було введено чимало санкційних обмежень. На початку року президент США підписав указ про посилення санкцій щодо фінансових установ, які допомагають країні-терористу. Зокрема у червні Штати запровадили нові санкції проти більше 300 фізичних, а також юридичних осіб у РФ й третіх країнах.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія та Китай можуть перейти на бартерну торгівлю через західні санкції, - Reuters 5.00 5 1
Колонки / Колонки / Блоги
09.08.2024 228
Еще колонки: Колонки / Блоги