НОВИНИ ДНЯ: Експерт про різку заяву Трампа на адресу Зеленського: є два більш важливих моменти  Дуда повідомив, як діятиме, якщо Росія атакує українські АЕС  Дощі у чотирьох областях. Синоптики дали прогноз на 27 вересня в Україні  Україна легітимно обороняє свою територію, - президент Словаччини  Мобілізація чоловіків 50-60 років: кого все ж забиратимуть до армії  У НАТО почали готувати план на випадок Третьої світової війни: що він передбачає  Україну очікує аномальне потепління: синоптик озвучив несподіваний прогнозвсі новини дня
Політика
Світ
09.08.2024 630

Наступ у Курській області просуває три ключові цілі України, - The Telegraph

Попри те, що Київ офіційно не підтвердив свою діяльність на території Курської області, бої там свідчать про три основні цілі України.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на The Telegraph. Про це повідомляють Контракти.UA.

Зазначається, що за менше ніж дві доби боїв у Курській області Росія втратила контроль над 350 квадратними кілометрами своєї території. Також там в полон нібито українськими силами було захоплено десятки росіян.

Попри те, що в Україні офіційно все ще не коментують ситуацію у Курській області, як пише The Telegraph бої там свідчать про три ключові цілі України.

Перша - це відволікання російських сил від наступальних операцій в Донецькій області. Адже протягом останнього тижня на даному напрямку Росія мала там значні просування та наблизилась до села Нью-Йорк. Через те, що Росія наразі не має успіхів на Харківському напрямку то окупанти могли перенаправити ще більше призовників до Донецької області в найближчі тижні. Курська наступальна операція ускладнює цей процес.

Друга - сіяти ворожнечу всередині Росії. З початку 2023 року Росія відновила незначні наступальні дії в Україні, саме тому нібито проукраїнські російські партизани періодично здійснювали вторгнення на російську територію та на короткий час зайняли кілька прикордонних населених пунктів у Бєлгородські області. У березні 2024 року ці операції поширилися на Курськ. Такі дії мали на меті зруйнувати дедалі крихкіше відчуття безпеки в Росії і показати російській громадськості, що війна може прийти і до них.

Як пише британське видання, третя ціль - це ймовірне просування угоди про обмін територіями під час майбутніх переговорів. Витоки інформації свідчать про те, що президент України Володимир Зеленський нібито обмірковував окупацію російських сіл як засіб впливу на Москву. Зокрема, обговорюється питання обміну земельних ділянок між Харковом і Курськом. Хоча неясно, чи зможе Україна утримати села в Курській області, наступ показав, що прорватися на російську територію легше, ніж зруйнувати російські укріплення на сході України.

Видання вважає, що наступ на Курськ показує, що Росія не винесла уроків з блискавичного захоплення Ростова "вагнерівцями" під час заколоту в червні 2023 року. Окрім передбачуваних погроз знищення України та застосування тактичної ядерної зброї, Росія не дала жодної значущої відповіді на Курський наступ.

Бої у Курській області

Вже третій день у Курській області тривають бої. За заявами російської влади - нібито українські війська прорвали кордон та захопили низку населених пунктів в регіоні. У Курській області оголошено режим надзвичайної ситуації.

На бої у Курській області згодом відреагував російський диктатор Володимир Путін - він доручив виплачувати по 10 тисяч рублів (116 доларів) тим жителям Курської області.

Також у МІ почала ширитись інформація щодо того, що Україна взяла під контроль газовимірювальну станцію неподалік від міста Суджа.

Оценка материала:

5.00 / 1
Наступ у Курській області просуває три ключові цілі України, - The Telegraph 5.00 5 1
Політика / Світ
09.08.2024 630
Еще материалы раздела «Світ»