НОВИНИ ДНЯ: Путін назвав курський прорив "ситуацією". Міноборони РФ показало, де "бомблять" свою ж територію  На аеродромі у Волгоградській області уражено склади з КАБами та паливом, - джерела  23 серпня в Києві буде найпрохолодніший день тижня, попереду - нова хвиля спеки  Синоптикиня розказала, яка погода буде в Україні на День Прапора  Де буде похолодання та дощ: прогноз погоди в Україні на 23 серпня  Температура знизиться. Де виснажлива спека почне слабнути та стане прохолодніше у День Незалежності України  Аномальна спека, але подекуди обіцяють дощі та грози: прогноз погоди в Україні на 22 серпнявсі новини дня
Політика
Світ
10.08.2024 425

ОАЕ заборонили захід танкерів з російського "тіньового флоту", - Bloomberg

Об’єднані Арабські Емірати заборонили прибувати кораблям під прапором африканської країни Есватіні. Це є останньою ознакою того, що країна Близького Сходу дистанціюється від ризикованих суден, які допомагають транспортувати російську нафту.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Bloomberg. Про це повідомляють Контракти.UA.

Відповідно до урядового циркуляра, опублікованого на вебсайті порту Фуджейра, прапор Есватіні тепер у списку, який обмежує заходи в порти та води ОАЕ. Зауважимо, що на початку цього року було включено до списку прапор Камеруну.

Судна, що плавають під обома прапорами, транспортували нафту для Москви після того, як вона зібрала тіньовий флот кораблів, щоб допомогти забезпечити рух санкційних поставок.

Заборона не поширюватиметься на судна, оцінені більш широким міжнародним класифікаційним органом.

Видання дізналось, що з 18 кораблів під прапором Есватіні, видимих ​​у даних відстеження суден, право власності на 16 невідомо.

За даними Kpler, кілька танкерів у цьому списку перевозили нафту, видобуту в Росії та Ірані.

Нагадаємо, ми повідомляли, що минулого місяця експорт російської нафти з основних західних портів знизився до найнижчого рівня за останні майже 20 місяців.

Найбільш помітним було скорочення постачань до Китаю.

Оценка материала:

5.00 / 2
ОАЕ заборонили захід танкерів з російського "тіньового флоту", - Bloomberg 5.00 5 2
Політика / Світ
10.08.2024 425
Еще материалы раздела «Світ»