НОВИНИ ДНЯ: Частину областей накриє спека +36 градусів: де температура різко зросте  Росіяни не сприймають Україну як незалежну державу: у цьому переконані 76% опитаних українців  Плавання, легка атлетика і волейбол: повний список учасників Паралімпіади-2024 від України  В Україні у неділю без опадів, удень до +37°  Україна та Індія погодили чотири документи про співпрацю, - Зеленський  Заплутана система командування та логістичні проблеми: чому Росія не перекидає війська на Курщину  У Зеленського пояснили, чому візит Моді до Києва має велике значеннявсі новини дня
Політика
Україна
14.08.2024 607

Військовий розповів про секрет успіху Курського прориву

Окрім вузького кола осіб ніхто не знає справжнього задуму української операції на Курщині.

c5c6458dbac75e3cea04c751e2969932_14.08.24

Ідею операції в Курській області знає лише невелике коло осіб, зокрема верхівка ЗСУ, вона стала максимально неочікуванною для ворога і в цьому був її успіх. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це сказав військовослужбовець ЗСУ Сергій Бескрестнов "Флеш" на Radio NV.

"Цю операцію було проведено в цілковитій тиші, тобто дуже мало хто знав про неї. І зокрема високе командування. Тому що я вважаю, не приховуватиму, у нас багато звідки тече, і ця інформація була проведена максимально безпечно. Відповідно, вона стала максимальною несподіванкою для нашого супротивника. Тобто лише в цьому був успіх", – сказав Сергій Бескрестнов.

Він зазначив, що окрім вузького кола осіб ніхто не знає справжнього задуму української операції у Курській області.

"Ніхто не може давати жодних оцінок і не може аналізувати ситуацію. Бо як писали мої колеги, все це можна робити тільки, бачачи весь розклад сил, повний задум. Тому я не рекомендую слухати ні чиїсь роздуми, домисли, фантазії, переливання з порожнього порожнього Курського напрямку. Всю цю ідею знає лише верхівка ЗСУ, яка планувала цю операцію. І зараз я можу сказати, що бачу, що вона рухається за тим планом, як це було задумано", – зауважив Сергій Бескрестнов.

Нагадаємо, станом на 12 серпня під контролем українських військ у Курській області перебувають близько тисячі км російської території. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Оценка материала:

5.00 / 2
Військовий розповів про секрет успіху Курського прориву 5.00 5 2
Політика / Україна
14.08.2024 607
Еще материалы раздела «Україна»