НОВИНИ ДНЯ: Атакована авіабаза "Маринівка" - єдиний аеродром РФ з укриттями для літаків, - ЗМІ  Як може завершитися війна Росії проти України: прогноз президента Чехії  Чому переговори з Росією поки що марні: начальник штабу РДК відповів  Лінива лазанья на пательні: швидкий рецепт смачної страви  Нова дата: коли святкуємо Усікновення голови Івана Хрестителя — обведіть число в календарі  23 серпня в Києві буде найпрохолодніший день тижня, попереду - нова хвиля спеки  Путін вже зовсім скоро буде змушений оголосити "таємну" мобілізацію — BILDвсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
14.08.2024 194

Британія відмовила Україні у застосуванні ракет Storm Shadow для ударів по Курській області, - ЗМІ

Уряд Великої Британії не дав Україні дозволу на використання ракет Storm Shadow для нанесення ударів по Курській області. Незважаючи на зусилля президента Володимира Зеленського зняти обмеження на використання цих боєприпасів, позиція Лондона залишається незмінною.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на The Telegraph. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Жодних змін не відбулося", - сказало джерело в уряді.

Ракети Storm Shadow з дальністю дії близько 250 кілометрів могли б дозволити українській армії атакувати аеродроми і логістичні центри, які Росія використовує для зміцнення своїх позицій у Курській області. Однак Лондон продовжує відмовляти Києву в дозволі на їх використання.

Минулого місяця під час візиту до Великої Британії Зеленський лобіював сера Кіра Стармера, щоб той підтримав зняття обмежень.

Колишній командир британських танкових військ Гаміш де Бреттон-Гордон зазначив, що Storm Shadow здатні вразити "залізничні вузли і ключові дороги, що ведуть до Курська, а також будь-які аеродроми в радіусі 100 миль".

Він також додав, що дозвіл на використання цих ракет показав би рішучість Заходу в підтримці України.

Однак позиція щодо використання ракет залежить не тільки від Великої Британії, оскільки Storm Shadow виробляються спільно з Францією. Таким чином, Париж також має право голосу щодо умов їх застосування.

Крім того, Україна звернулася до США з проханням дозволити використання ракет дальнього радіусу дії Atacms для наступу на Курську область, але поки що отримала відмову.

Бої у Курській області

Минулого тижня у Курській області розпочалися бої, і російська сторона стверджує, що українські війська нібито прорвали кордон. Крім того, російські чиновники заявляють про втрату контролю за 28 населеними пунктами в регіоні. Однак, за даними DeepState, ця кількість набагато більша - близько 44 населених пунктів перебувають під контролем України.

Напередодні Україна офіційно підтвердила проведення операції у Курській області. Про це повідомив президент Володимир Зеленський за підсумками засідання Ставки.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський уточнив, що українські війська продовжують операцію у регіоні, контролюючи територію площею близько тисячі квадратних кілометрів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Британія відмовила Україні у застосуванні ракет Storm Shadow для ударів по Курській області, - ЗМІ 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
14.08.2024 194
Еще материалы раздела «Ранкова кава»